Fotó: facebook.com/Lesmesterek Bátyai
Hirdetés

A közlemény szerint Pest vármegyében mintegy 200, Győr-Moson-Sopronban 140, Budapesten pedig 150 polgárőr vett részt az eddigi védekezési munkákban.

A fővárosban és a Budapest feletti szakaszokon jelenleg jelző- és figyelőszolgálatot látnak el a polgárőrök, míg a főváros alatti területeken részt vesznek a gátak építésében és megerősítésében – tették hozzá.

Közölték azt is, hogy Túrós András elnökletével az Országos Polgárőr Szövetség Árvízi Munkacsoportja áttekintette a polgárőrség árvízi védekezésben való részvételét a Duna menti területeken, valamint meghatározta a további feladatokat.

A közlemény alapján a szervezet elnöke elismerését és köszönetét fejezte ki annak a több száz polgárőrnek, akik immár a Duna teljes magyarországi szakaszán aktívan részt vesznek a védekezésben, homokzsákokat pakolnak, a szakemberek útmutatása szerint építik a védőgátakat, közreműködnek a veszélyeztetett területek lezárásában, közlekedésbiztonsági és jelzőőri feladatokat látnak el a folyóparti utakon és a gátak mentén.

Korábban írtuk

A munkacsoportot vezető elnök kérte az érintett vármegyei polgárőr szövetségek elnökeit, hogy a helyben működő operatív törzseknél tájékozódjanak, hogy a védekezést segítő munkálatok mellett, hol válhat szükségessé kitelepítés, és ha azok megindulnak, akkor a hatóságokkal egyeztetve, lássanak el járőr- és őrző-védő szolgálatot a kiürítendő területen élők által hátrahagyott javak védelmében – áll a közleményben.