Zelenszkij megjegyzéseit akkor tették közzé, amikor megérkezett az Egyesült Államokba, ahol várhatóan részt vesz az ENSZ közgyűlésén New Yorkban, és találkozik a még hivatalában lévő Joe Biden elnökkel a Fehér Házban.

Hirdetés

The New Yorker című lapnak nyilatkozva az ukrán vezető azt mondta, hogy „Trump nem igazán tudja, hogyan kell megállítani a háborút, még ha azt is gondolja, hogy tudja”.

Amikor Trump alelnökjelöltjéről kérdezték, Zelenszkij azt válaszolta: „Ő túl radikális”.

„Úgy tűnik, az az üzenete, hogy Ukrajnának áldozatot kell hoznia” – mondta Zelenszkij. „Ez visszavezet minket a költség kérdéséhez, és ahhoz, hogy ki viseli azt. Elfogadhatatlan az az elképzelés, hogy a világnak Ukrajna kárára kellene befejeznie ezt a háborút” – mondta.

Korábban írtuk

„Borzalmas ötlet lenne, ha valaki valóban végrehajtaná, hogy Ukrajna viselje a háború befejezésének költségeit azzal, hogy feladja területeit” – mondta Zelenszkij, aki szerint egy ilyen engedmény nem vetne véget a harcoknak.

Vance ohiói szenátor ellenzi Ukrajna további amerikai finanszírozását, és a kongresszus által idén elfogadott 61 milliárd dolláros segélytörvény ellen szavazott. Úgy érvelt, hogy a Kijevnek küldött pénz csak „Európa legkorruptabb vezetését és kormányát” táplálja, anélkül, hogy elérné a konfliktus befejezésének célját.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják el az Orosz Hírek oldalán.