Fotó: ShutterStock/Alexandros Michailidis
Hirdetés

Politikai vita robbant ki az Európai Néppárton belül, miután összekapott az észak-macedón kormánypárt a legnagyobb bolgár párttal.

Andrej Kovacsev a GERB bolgár párt európai parlamenti képviselője agresszív retorika alkalmazásával vádolja Bulgáriát – írja az Euractiv. 

„Az Európai Néppárt (EPP) tisztában van a VMRO-DPMNE Bulgáriával kapcsolatos politikájával. Lehetőség van a párt tagságának befagyasztására és a frakcióból való kizárására” – figyelmeztetett Andrej Kovacsev EP-képviselő. Ő a párt szóvivője a macedón kérdésben Brüsszelben és Strasbourgban.

„Szkopje megsérti a Bulgáriával kötött jószomszédsági szerződést” – mondta Andrej Kovacsev a BGNES bolgár ügynökségnek.

Korábban írtuk

Egy nappal korábban Bojko Boriszov, a GERB vezetője azt mondta, hogy tájékoztatni fogja az Európai Néppárt vezetőségét a VMRO-DPMNE politikusainak legutóbbi kijelentéseiről.

A bolgárok Alekszandr Nikoloszki miniszterelnök-helyettes kijelentésein háborodtak fel, aki egy tévéinterjúban „civilizálatlannak” nevezte a bolgár elnököt.

Nikoloski azt is kijelentette, hogy a két országnak nincs közös történelme. Boriszov szerint Nikoloskinak le kell mondania.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják el a Mandiner oldalán.