Az 54. Nemzetközi Gázkonferencián a Balatonfüredi Kongresszusi Központban Lantos Csaba úgy fogalmazott, hogy bár látszólag ”a zöldenergia száműzi, de a földgáz szerepe nélkülözhetetlen a zöldátállásban”.

Hirdetés

Az energiaválság központi kérdéssé tette a biztonságos energiaellátást – mondta, hozzátéve, hogy Magyarország „nemzeti energiapolitikát” folytat, arra törekedve, hogy saját forrásból szolgáljuk ki a várhatóan növekvő áramigényt. A cél a meglévő adottságaink kiaknázása, az ország kitettségének csökkentése a beszerzések terén. Felidézte: korábban Magyarország azt vállalta, hogy 1990-hez képest 2030-ra legalább 40 százalékkal csökkenti az üvegházhatású gázok kibocsátását. Nagy eredménynek nevezte, hogy mára az előzetes várakozásokat meghaladva, 43 százalékkal csökkent a kibocsátás amellett, hogy jelentősen nőtt az ország gazdasági teljesítménye.

A kétnapos 54. Nemzetközi Gázkonferencián szakmai előadások, kerekasztalbeszélgetések hangzanak el, a rendezvény kiemelt célja, hogy megoldást keressen az energiaszektor előtt álló kihívásokra.

Korábban írtuk