Hirdetés

A tőkeemeléshez az államot megillető tulajdonosi jogok és kötelezettségek összességét gyakorló nemzetgazdasági miniszter tizenötmilliárd forint pénzbeli hozzájárulást bocsátott a cég rendelkezésére. A tőkeemelés eredményeként az alaptőke 355 milliárd forint lett.

Közölték: az alaptőke-emelés során 3000 darab, egyenként ötmillió forint névértékű, a magyar állam nevére szóló, át nem ruházható, a kibocsátó törzsrészvényeivel azonos jogokat biztosító, új dematerializált törzsrészvényt bocsátottak ki.

Az EXIM név alatt két jogi személy együttese értendő, az állami hátterű Magyar Export-Import Bank Zrt. (Eximbank Zrt.) és a Magyar Exporthitel Biztosító Zrt. (MEHIB Zrt.). Az EXIM Magyarország teljes eszközállománya 2023 végén 3644 milliárd forintot tett ki, hitelállománya pedig 2439 milliárd forint volt, 3344 vállalati ügyfelének 87,5 százaléka a kkv-szegmensben működik. Kiemelt partnerei a hazai kereskedelmi bankok, ügyfeleit elsősorban rajtuk keresztül, refinanszírozási konstrukcióban finanszírozza.

Korábban írtuk