A győzelemre szükség van. Nem értenek más nyelvet. Ez a győzelem a miénk lesz, efelől nincs kétségünk. Valóban egységessé váltunk a háborúval szemben, amelyet a Nyugat Ukrajna közvetítésével szabadított ránk” – mondta Lavrov.

Hirdetés

Az USA csak súlyosbítja a konfliktusokat világszerte, miközben „problémamegoldóként” próbál fellépni.

Az ukrajnai és gázai helyzet csupán azt igazolja, hogy az USA „problémamegoldóként” csak súlyosbítja a konfliktusokat szerte a világon – mondta Lavrov.

„Ahol a Nyugat a fő „megoldó”-ként – bocsánat a szlengért – bekapcsolódik, ott válsághelyzet alakult ki, minden sokkal rosszabb lett: több százezer áldozat, pusztítás, társadalmi-gazdasági problémák.

A nemzetközi színtéren végzett aktív munkám során egyetlen olyan eset sincs, amikor a Nyugat beavatkozása bármi pozitívumot eredményezett volna. És most hasonló helyzetet figyelhetünk meg Ukrajnával és a palesztin-izraeli patthelyzettel” – hangsúlyozta a vezető orosz diplomata.

Korábban írtuk

Az ENSZ inkább hallgat a Kurszki terület elleni nyugati fegyveres támadásról

Az ENSZ vezetése inkább hallgat az ukrán betörésről az Oroszországgal határos Kurszki területre, ahol a kijevi rezsim nyugati fegyverekkel támadja a civileket – mondta az orosz külügyminiszter.

„Most, hogy terrorista csoportok modern nyugati fegyverekkel támadják a Kurszki régiót – egyszerűen naponta lövik ott a lakóházakat, házakat, szociális létesítményeket, a civilek biztonságosabb helyekre távoztak. Nem hallottam semmit az ENSZ emberi jogokért felelős képviselőitől, beleértve természetesen a főtitkárt is” – jegyezte meg Lavrov.

A NATO és az EU „irányítói” nem bíznak Kelet-Európában

Lavrov szerint a kelet-európai országoknak meg kell érteniük, hogy „gazdáik” a NATO-ban és az Európai Unióban nem bíznak bennük.

A jelenleg a NATO és az EU szárnyai alatt álló kelet-európai országoknak fel kell ismerniük az irányítóik hozzáállását. Nem bíznak bennük. Nem engedik őket semmilyen jelentős nemzetközi kinevezés közelébe” – mondta.

Az országok kerülik a dollárt, felismerve a Nyugat megbízhatatlanságát

Sok ország, miután felismerte a Nyugat megbízhatatlanságát, igyekszik csökkenteni a dollártól való függőségét – jegyezte meg a miniszter.

„Jól emlékszem, hogy a 90-es években a Nemzetközi Valutaalap és a Világbank amerikai megbízottjai mantraként ismételgették, hogy ne féljünk a dollártól. A dollár nem az Egyesült Államok fegyvere. A dollár egy egyetemes kincs, a globális gazdaság, az egymásrautaltság és így tovább vérkeringése. Hol van most mindez? Most vagy menekülnek a dollártól, vagy azok, akik túl mélyen belekeveredtek ebbe a rendszerbe, megpróbálják fokozatosan csökkenteni a függőségüket” – mondta a vezető orosz diplomata.

A teljes cikk IDE kattintva érhető el.