Szerda kora délelőtt robbant a hír, hogy Vogel Evelin, Magyar Péter volt barátnője exkluzív interjút adott az Indexnek. A fiatal nő arról beszélt, hogy milyen ember valójában Magyar Péter.

Hirdetés

Az interjú során Vogel Evelin többször is a könnyeivel küszködött, és így mesélt egykori kedveséről, a Tisza Párt vezetőjéről. Többek között azt is felidézte, hogy a kapcsolatuk alatt egy alkalommal Magyar az utcán üvöltözött vele és úgy közeledett felé, hogy megijedt tőle.

Itt van az interjú hét legerősebb gondolata:

1. „Az, hogy Péter miért juthatott el idáig, nem csak rajta múlt. Nagyon jó emberek dolgoztak mögötte, nagyon ráéreztek arra, hogy mikor mit kell betenni, milyen eszközökhöz kell nyúlni. És nem azért, mert ők el akartak valamilyen politikai célt érni. Ezek az emberek, akik Péter mögött voltak, akikkel én együtt dolgoztam, nekik hitük volt, ők hittek a jóban, a jobban, a változásban.”

Korábban írtuk

2.Ő alapvetően nem bátor ember, ő az az ember, aki feltett mindent egy lapra. Neki nem volt elképzelése, meggyőződése, ő nem akart változást az országban. Mindig nagy volt a szája, de valójában ő a biztosra játszott.”

A Magyar Péterben akkor kavargó érzésekről volt párja úgy fogalmazott, „belül ő azt érezte, hogy most ő majd megmutatja, hogy most ő majd végre kiáll a fényre, hogy valahogy bosszút áll. Talán ez volt az, ami magabiztosságot adott neki, ezek a dolgok hajtották őt.”

4. Vogel Evelin emlékei szerint nem volt óriási dilemma Magyar Péterben arról, hogy felhasználja-e a volt feleségéről készített felvételeit, amelyek tartalmáról még akkori barátnőjének sem számolt be. Evelin felidézte, azon a napon, amikor Magyar Péter bement az ügyészségre, nem sokkal korábban odaadta neki a laptopját, és különböző dokumentumokat, hogy a kedvese rejtse el azokat.

„A meghallgatás előtt egy-két órával a kezembe nyomott dokumentumokat, laptopot, pendrive-ot és mondta, hogy azonnal tüntessem őket el, hogy dugjam el őket” – nyilatkozta a lapnak.

5. „Péter legszívesebben csak saját magára hallgat, de ha nagyon muszáj, akkor Márkra” – válaszolta Vogel Evelin arra a kérdésünkre, ki az most a Tisza Pártban, aki hatással lehet Magyar Péterre. (Radnai Márk a Tisza Párt alelnöke – szerk.)

6. A pár hónappal ezelőtti kampány időszakra Magyar Péter volt párja úgy emlékszik, hogy a politikus elsősorban önmagát építette, míg csapata a szervezetépítésen igyekezett dolgozni. 

„Én voltam az, akin csapódott Péter haragja, az elégedetlensége. Nem volt ott velünk, nem dolgozott a többiekkel, nem volt meg a személyes kapcsolata, néha bejött, végig rohant az irodán” – fogalmazott Evelin.

7. Egy veszekedésüket is felidézte a pártelnök volt kedvese, és elmesélte, hogy míg gyermeke az autóban ült, Magyar Péterrel a kocsi mellett összeszólalkoztak, és a férfi egyre agresszívabban viselkedett.

„Ez volt az a pont, amikor elgondolkodtam, mi az, amit én áldozok fel. (…) Ha az egyetlen cél ebben az egészben az, hogy (…) Péter fényre lépését támogassam, hogy ő végre valaki lehessen, akkor én nem szeretnék több áldozatot hozni, köszönöm szépen” – emlékezett vissza a lelkileg is megterhelő pillanatokra Vogel Evelin.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el a Mandiner honlapján.