„Holnap reggel 9 óra 45 perc körül találkozom vele a Trump-toronyban” – jelentette be Donald Trump csütörtök délután New Yorkban tartott sajtótájékoztatóján.

Hirdetés

Korábban a nap folyamán Trump a TruthSocial nevű platformján közzétette Ukrajna amerikai nagykövethelyettesének üzenetét, amely Zelenszkij találkozóra vonatkozó kérését közvetítette.

„Kedves Donald, remélem, jól vagy. Emlékszem a legutóbbi telefonbeszélgetésünkre – nagyon jó volt” – írta Zelenszkij. „Mindannyian Ukrajnában igazságos békével akarjuk befejezni ezt a háborút. És tudjuk, hogy Amerika nélkül ezt lehetetlen elérni. Ezért kell törekednünk arra, hogy megértsük egymást, és szoros kapcsolatban maradjunk.”

„Tudja, hogy mindig nagy tisztelettel beszélek mindenről, ami önnel kapcsolatos, és ennek így is kell lennie” – írta az ukrán komikusból lett politikus, hozzátéve, hogy „nagyon szeretné, ha a találkozónkra sor kerülne”.

Korábban írtuk

A kérés azután hangzott el, hogy Trump bírálta azokat a „kis csúnya rágalmakat”, amelyeket Zelenszkij egy múlt vasárnap megjelent interjúban tett róla és alelnök-jelöltjéről, JD Vance ohiói szenátorról.

Egy észak-karolinai kampánygyűlésen Trump „teljesen elpusztítottnak” nevezte Ukrajnát, és azzal vádolta meg Bident és Harrist, hogy „olyan pénzekkel és munícióval etetik Zelenszkijt, amilyet még soha egyetlen ország sem látott”.

„Továbbra is dollármilliárdokat adunk egy olyan embernek, aki nem hajlandó alkut kötni” – mondta Trump Zelenszkijre utalva. „Bármilyen alku, még a legrosszabb alku is jobb lett volna, mint ami most van”.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják el az Orosz Hírek oldalán.