A január 1. és szeptember 15. közötti időszakban 545 külföldit helyeztek át Németország területéről Lengyelországba – írta a Remix News. 

Hirdetés

„Lengyelország nem utasított el egyetlen külföldit sem a német oldalról” – írta Andrzej Juźwiak alezredes, a határőrség sajtószóvivője a wPolityce.pl portál érdeklődésére.

A migránsok áttelepítése más európai országokból szintén jelentősen növekedett, június óta összesen 125 migránst helyeztek át Lengyelországba. Norvégia 66, Ausztria 11, Észtország 9, Hollandia 8, Svédország 7, Dánia 5, Izland 5, Finnország 4, Svájc 3, Belgium 3, Luxemburg 2, Franciaország 1 és Málta 1 személyt küldött.

Ezt az uniós országok közötti visszafogadási megállapodások teszik lehetővé, ami azt jelenti, hogy ezek az áthelyezések a lengyel kormány teljes tudatában és engedélyével történnek.

Korábban írtuk

„A külföldiek más tagállamokból visszafogadási megállapodások alapján kerülnek a Lengyelország területére, amelyeknek az átadó ország és Lengyelország is részese” – ismerte el Juźwiak alezredes.

Azt nem tudni, hogy a lengyel kormány hol akarja majd elhelyezni a tömegesen érkező migránsokat, ugyanis a portál információi szerint szeptember 17-én az összes lengyelországi menekültügyi központban mindössze 265 szabad férőhely volt – írja a Mandiner.