Révész Máriusz közölte: a 44 millió forintból, 75 százalékban kormányzati és 25 százalékban önkormányzati forrásból az Aktív Magyarország programban létesített kerékpáros ügyességi pályához, pumpapályához hasonló már több mint 120 épült az országban.

Hirdetés

Hozzáfűzte: nehéz feladat megszólítani, mozgásra bírni azokat a gyerekeket, akik sportolás helyett szívesebben mobiltelefonoznak.

Emlékeztetett: 2015-ben bevezették a mindennapos testnevelést, de az elhízott és túlsúlyos gyerekek aránya azóta is növekedett.

Véleménye szerint nagy kihívást jelent a mobiltelefon, és túlzott használatát csak élményekkel lehet ellensúlyozni. Egy ilyen pumpapálya igazán nagy élményt nyújt a gyerekeknek is és a felnőtteknek is – mondta az államtitkár.

Korábban írtuk

Révész Máriusz szólt arról is, hogy novemberben szeretnék meghirdetni az új pályázatokat, amelyekkel nemcsak kerékpáros pályák és létesítmények, hanem például futókörök, görkorcsolyapályák, de akár műanyag sípályák építését is támogatják.

Básthy Béla (Fidesz), Kőszeg polgármestere elmondta: a nyár közepén elkészült, de hivatalosan csak most átadott kerékpáros ügyességi pályát azonnal használatba vették a fiatalok, hozzátéve, minden kerékpározni szerető felnőttet is arra buzdít, bátran próbálja ki Vas vármegye első pumpapályáját.

A pumpapálya olyan speciális, hullámok, kanyarok alkotta pálya, ahol nem a bicikli tekerésével, hanem a súlypont folyamatos áthelyezésével, avagy „pumpálással„ lehet végighaladni. Eredetileg az olimpiai sportág, a BMX- versenyzés gyakorlásához jöttek létre. A legtöbb aszfaltborítású pálya kerékpáron kívül rollerrel, gördeszkával vagy görkorcsolyával is használható.