Botrányt botrányra halmoz Magyar Péter, aki ellen több ügyben is eljárás indult. A Magyar Nemzet emlékeztet, bíróság előtt felelhet diszkóbotránya miatt a Tisza Párt elnöke, ha az Európai Parlament eleget tesz Polt Péter legfőbb ügyész indítványának, és felfüggeszti a képviselő mentelmi jogát.

Hirdetés

Mentelmi joga mögé bújik Magyar Péter

A korábbi beszámolók szerint Magyar Péter júniusban az Ötkert nevű szórakozóhelyen randalírozott, több vendégbe is belekötött, nőket zaklatott, a szemtanúk szerint többeknek „visszautasíthatatlan” ajánlatot tett, majd a róla videófelvételt készítő férfitől elvette a telefonját, amit később a Dunába dobott.

A sértett utánaeredt, hogy visszakérje a telefonját, de Magyar Péter tagadta, hogy nála lenne. A szóváltás közben a tanú állítása szerint a politikus kétszer tenyérrel arcon ütötte. A baloldali politikus a mentelmi jog mögé bújva próbálja elodázni az ügy tisztázását.

Egy másik ügyben is vizsgálat folyik

Magyar Péter ellen egy másik ügyben is vizsgálat folyik, miután Tényi István az ügyészségnél tett feljelentést szexuális kényszerítés gyanújával. A Facebookon hetekkel ezelőtt egy rejtélyes posztban tette helyre egy nő Magyar Pétert, akivel állítása szerint szintén erőszakoskodott a politikus. A TV2 hírműsora, a Tények megtalálta a poszt íróját, aki exkluzív interjúban mondta el, mit élt át Magyar Péter mellett – ismerteti a Magyar Nemzet.

„Rám feküdt, és akkor mondta, hogy… most. Én pedig mondtam, hogy nem szeretném. Le kellett lökdösni magamról”

– idézte feljelentésében Tényi a nő interjúban elmondott szavait.

Korábban írtuk

„Mint egy szexuális ragadozó, úgy kezdett viselkedni”

Az áldozat azok után érezte fontosnak, hogy kamerák elé álljon, hogy hallott Magyar Péter diszkóbotrányáról, mivel a nő kísértetiesen hasonló tapasztalatokat élt át. Elmondása szerint egy társkereső oldalon, a Tinderen ismerkedett meg Magyar Péterrel.

„Mint egy szexuális ragadozó, úgy kezdett viselkedni. Körbeírja, hogy mit tenne a másikkal, és átküldi a hímtagját”

– emlékezett vissza a magát Laurának nevező nő a megrázó részletekre, amikre Tényi is kitért az ügyészségnek elküldött levelében.

Az interjúban a nő azt is elárulta, hogy a személyes találkozó végül egy ötcsillagos szállodában volt, de a randevún Magyar Péter kiszámíthatatlanul és agresszívan viselkedett, így valósággal rettegett tőle, ezért a férfi hiába ostromolta, nem akart lefeküdni vele.

A nő szerint Magyar először úgy tett, mintha megértené, de nem sokkal később bosszút állt rajta: sértegetni kezdte, majd erőszakosan lépett fel, exeiről mutogatott meztelen képeket, végül előtte kezdett önkielégítésbe. Az ügyben a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség rendelt egy vizsgálatot.

Túlárazott szerződések a Tisza Párt kulcsemberével

Hűtlen kezelés gyanúja merülhet fel abban az ügyben, amikor a Magyar Péter által korábban vezetett Diákhitel Központ vélhetően túlárazott szerződést kötött a Tisza Párt fontos kulcsszereplőjének a vállalkozásával.

Tényi István a Magyar Nemzet cikke nyomán tett feljelentést a botrányos szerződés miatt. A lap emlékeztet, Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő tett közzé bejegyzést a közösségi médiában, amelyben azt állította: a Diákhitel Központ vezetőjeként Magyar felesleges, ráadásul túlárazott szerződéseket írt alá.

A további részletekről a Magyar Nemzet oldalán olvashatnak.