Tizenöt tagállam, élükön Ausztriával, Dániával, Olaszországgal és Csehországgal, levélben fordult az Európai Bizottsághoz, amelyben felszólította, hogy azonosítsa, dolgozza ki és javasoljon új megoldásokat az Európába irányuló irreguláris migráció megelőzésére – írja a The Guardian.

Hirdetés

Olyan dolgokról beszélünk, amelyeket egy évtizeddel ezelőtt senki sem mert volna kimondani – nyilatkozta a lapnak egy uniós diplomata, aki csalódott, mondván, több politikusgenerációra volt szükség ahhoz, hogy az EU-t a szabad mozgás és az emberi jogok terévé építsék, a jelenlegi vezetés pedig néhány év alatt mindent le akar bontani.

A cikk hosszasan sorolja az európai kormányok által bevezetett vagy bevezetni kívánt intézkedéseket, valamint megállapítja, hogy a „szélsőjobboldali” pártok egymást túllicitálva döntenek a bevándorlás-ellenes szabályokról.

A szerző megjegyzi, hogy ezt az irányt üdvözli a „bevándorlás-ellenes” magyar kormány, amely az elmúlt időszakban azzal fenyegetőzött, hogy válaszképpen az Európai Unió migrációs politikájára illegális bevándorlókat buszoztat Brüsszelbe – olvasható a Mandiner szemléjében.

Korábban írtuk