Értesüléseink szerint Magyar Péter minden rendelkezésére álló eszközzel azon ügyeskedik, hogy az EP-ben a lehető legtovább húzódjon a mentelmi ügye. A Tisza Párt elnökének intenzív kavarása miatt kialakult helyzetben felszólítjuk az Európai Parlament Jogi Bizottságának elnökét, ne engedjen Magyar Péter nyomásgyakorlásának, és akadályozza meg, hogy Magyar mentelmi ügye minél inkább elhúzódhasson 

– írta közösségi oldalán Deutsch Tamás. A Fidesz európai parlamenti képviselője közölte, Magyar Pétert ugyanis lopással gyanúsítja az ügyészség, de ő nem akar lemondani a mentelmi jogáról, mert így akarja elkerülni a köztörvényes bűncselekmény miatti felelősségre vonást. 

Magyar Péter ezerrel arra játszik, hogy elüljenek a diszkóbotrányának hullámai. A Tisza Párt elnöke visszaél a politikai pozíciójával, és így akar elmenekülni a felelősségre vonás elől.

Deutsch közölte, a kialakult helyzetben az Európai Parlament Jogi Bizottságának elnökéhez fordulnak, hogy felszólítsuk, ne engedjen Magyar Péter nyomásgyakorlásának, és akadályozza meg, hogy a Magyarral szövetséges néppárti politikusok és a baloldali-liberális frakciók politikai lobbija miatt Magyar Péter mentelmi ügye minél inkább elhúzódhasson. 

Az illetékes Jogi Bizottságnak ugyanis mindent meg kell tennie annak érdekében, hogy szokásos eljárásban a Tisza Párt elnöke mentelmi jogának felfüggesztésével mihamarabb elhárulhasson a technikai akadálya annak, hogy Magyar Pétert az általa elkövetett köztörvényes bűncselekményért felelősségre lehessen vonni.

A Tisza Párt elnöke korábban a mentelmi jog eltörléséről hadovált, de most a mentelmi joga mögé bújva mindenáron el akarja kerülni a felelősségre vonást – tette hozzá. 

Ezért fordultunk Magyar frakcióvezetőjéhez, Manfred Weberhez, hogy haladéktalanul nyilatkozzon arról, hogy amikor Magyar mentelmi jogáról szavaznak az Európai Parlamentben, a törvény előtti egyenlőséget megsértve meg fogjak-e védeni a köztörvényes bűncselekményt elkövető emberüket. Ezért tájékoztatunk minden képviselőt Magyar Péter mentelmi ügyéről, a botrányos viselkedéséről.

És ezért fordulunk most az Európai Parlament Jogi bizottságának elnökéhez is, hogy ne engedjen Magyar Péter nyomásgyakorlásának, és akadályozza meg, hogy Magyar mentelmi ügye minél inkább elhúzódhasson. Ennyi – zárta az EP- képviselő.