Fotó: MTI/Purger Tamás
Gerzsenyi Gabriella, a Tisza Párt EP-képviselõje és Tarr Zoltán, a Tisza Párt EP-delegációjának vezetõje az Európai Parlament plenáris ülésén Strasbourgban 2024. szeptember 18-án.
Hirdetés

Dömötör Csaba jelezte: a tiszás képviselők most belenyúlnának az energiaár-támogatások rendszerébe, egyszerűbb nevén a rezsicsökkentésbe.

A kormánypárti politikus szerint a tiszások korábban meg is indokolták, hogy miért tennének így.

Gerzsenyi Gabriella, a Tisza Párt EP-képviselője azt mondta, hogy az ország maga alatt vágja a fát a rezsicsökkentéssel, és véget kellene az egésznek vetni, mert az egész hasztalan – mondta. Hozzátette: egy szakbizottsági ülésen pedig amiatt aggódtak, hogy hogyan lehetne a kivéreztetett szolgáltatókat feltőkésíteni.

Tehát nem az állampolgárok, hanem a nagy cégek szempontjából nézik az egész kérdést – foglalta össze Dömötör Csaba.

Korábban írtuk

A nagyobbik kormánypárt EP-képviselője szerint a napokban szintet lépett a dolog, mert már nemcsak beszélnek erről, hanem már szavaztak is a tiszások.

Az ipari bizottságban elfogadtak egy állásfoglalást, amely amiatt kesereg, hogy egyes tagországokban még mindig érvényben vannak energiaár-támogatási rendszerek. Ezt a tiszások megszavazták – jelentette ki.

Sőt, a tiszások tovább súlyosbítják az egészet, mert nemcsak megszavazzák az ilyen javaslatokat, hanem aztán megpróbálják letagadni. „Ne tegyék, mert az egész nyilvános” – fogalmazott Dömötör Csaba.