A dpa német hírügynökség megkeresésére a rendőrség arról számolt be, hogy 838 határsértést jegyeztek fel Németország Franciaországgal, Belgiummal, Luxemburggal és Hollandiával közös határán. A legtöbb ilyen incidens a francia határ mentén volt. A szeptember 16-tól október 2-ig terjedő időszakban további 18 eset történt a Dániával közös határszakaszon.

Hirdetés

A nyugati határokon a rendőrség emellett 539 alkalommal fordított vissza embereket és 25 esetben rendelt el újbóli beutazási tilalmat, az északi, vagyis a dániai határon 14 alkalommal fordítottak vissza határsértőket, és három személyt sújtottak beutazási tilalommal.

A hatóságok 387 elfogatóparancsot hajtottak végre.

A német rendőrség még kedden közölte, hogy minden határszakaszt figyelembe véve 2448 határsértőt tartóztattak fel szeptember közepe óta.

Korábban írtuk

Nancy Faeser német belügyminiszter szeptember 16-ától kiterjesztette a határellenőrzést Németország valamennyi határára az illegális migráció visszaszorítása érdekében. Az egyelőre fél évre szóló intézkedés lehetővé teszi a migránsok elutasítását is már a határon.

Németország korábban a Lengyelországgal, Csehországgal, Ausztriával és Svájccal közös határon vezetett be ellenőrzéseket, amelyeket szeptember közepén kiterjesztett a Franciaországgal, Luxemburggal, Hollandiával, Belgiummal és Dániával közös határszakaszokra.