Hirdetés

Ugyan nem lep meg, de mégis csak kicsit furcsa, hogy a kormány, a kormánymédia által előrántott, magukat ’56-os szervezeteknek mondó szervezetek kritizálták a Tisza Párt azon ötletét, hogy az ’56-os lyukas zászlót is megtesszük többek között tiszteletbeli jelképünkké

– mondta a Tisza Párt elnöke kissé gúnyos hanghordozással, majd nem sokkal később azzal folytatta:

És csak úgy zárójelben megjegyzem, minden tisztelettel a forradalmárok felé, hogy ha tényleg azok voltak, hogy meglehetősen furcsa, hogy a Tisza Párt akciója ilyen heves reakciót váltott ki náluk, de a miniszterelnök politikai igazgatójának az ’56-ot tagadó, a magyar alkotmányosságot és függetlenséget tagadó mondatai valahogy nem váltottak ki hasonló reakciót.

Magyar Péter megszólalásának előzménye az volt, hogy meghirdette: pártja felveszi saját jelképei közé 1956 szimbólumát, a lyukas zászlót. Teszi mindez azért, mert szerinte sérelmesek azok a mondatok, amelyeket Orbán Balázs mondott a forradalom és az ukrajnai háború kapcsán. Kijelentéseiért egyébként a miniszterelnök politikai igazgatója utóbb bocsánatot kért.

A Tisza Párt lépése azonban tiltakozást váltott ki az 1945 utáni politikai elítélteket, üldözötteket és leszármazottaikat tömörítő szervezetek.

A legerélyesebben tiltakozunk különleges nemzeti jelképünk pártpolitikai célokra való felhasználása ellen, mely éppen olyan eszmei megerőszakolási kísérlet, mint amilyen a nemzeti lobogóból 1956-ban kivágott kommunista címer volt

– hangsúlyozta a tiltakozásban résztvevő tíz szervezet vezetője.

Korábban írtuk

(forrás: Magyar Nemzet)