Fotó: MTI//Illyés Tibor
Varga Barnabás, a Ferencváros (k) és Mikey Moore (j), a Tottenham játékosa, valamint a horvát Igor Pajac játékvezető a labdarúgó Európa-liga alapszakaszának 2. fordulójában játszott Ferencvárosi TC – Tottenham Hotspur mérkőzésen a budapesti Groupama Arénában 2024. október 3-án.
Hirdetés

Ezt megúszta a Spurs! – vélekedett Glenn Hoddle, a Ferencváros–Tottenham Hotspur Európa-liga-mérkőzést sugárzó TNT Sports szakkommentátora, hozzátéve:

Érvényes gól volt. A magyarok remekül építették fel a támadást, jó volt balról a beadás. Nem tudom, miért lenne les. Adama Traoré nem zavarja a kapust, bár mozog a Spurs kapuja felé. Szerintem érvényes a gól. Egész életemet a futballban töltöttem, meg tudom állapítani, hogy Traoré nem zavarta a kapusunkat.

Glenn Hoddle a Tottenham Hotspur történetének egyik legnagyszerűbb játékosa, 53-szoros angol válogatott, 1975 és 1987 között 377 mérkőzésen 88 gólt szerzett a londoniak színeiben. A Ferencváros iránti elfogultsággal aligha vádolható.

De az angol sajtó is kételkedik a VAR döntésének jogosságán. A legnagyobb példányszámú bulvárlap, a The Sun címe:

Ez érvényes volt!

Még Joe Cole, a másik kommentátor – aki játékosként ugyancsak a válogatottságig vitte, és egyebek között olyan klubokban fordult meg, mint a Chelsea vagy a Liverpool – is azt mondta, amikor az ábráról beszélt:

Korábban írtuk

Ez egy optikai csalódás.

A Daily Star sem csomagolta selyempapírba a véleményét.

„A Tottenham rajongói szerint szerencsés csillagzat alatt születtek, miután a Ferencváros vezető gólját les címén érvénytelenítették – írja a lap. – A magyar bajnok játékosai és szurkolói úgy érezhették, hogy a 17. percben vezetéshez jutott a csapatuk, hiszen az ismétlések is azt mutatták, hogy Varga nem volt lesen, Cristian Romero, a Spurs argentin világbajnok védője belógott. Felmerült, hogy esetleg a tényleg tétlen lesen álló Adama Traoré mozgása zavarhatta a kapust, de erről szó sem volt.”

(forrás: index.hu)