A Financial Times szerint egyes kijevi tisztviselők aggódnak amiatt, hogy nincs elegendő élőerő, tűzerő és nyugati támogatás az orosz csapatok által felszabadított területek elfoglalásához.

Hirdetés

„Zárt ajtók mögött egy olyan megállapodásról tárgyalnak, amelynek értelmében Oroszország de facto megtartja az ellenőrzést Ukrajna mintegy ötöde felett” – idézi a Financial Times beszámolóját az oroszhirek.hu.

Vlagyimir Putyin a kurszki területet ért ukrán támadás után lehetetlennek nevezte a tárgyalásokat azokkal, akik civileket és polgári infrastruktúrát támadnak, vagy megpróbálnak veszélyt teremteni az atomerőművekre.

Jurij Usakov orosz elnöki tanácsadó később azt mondta, hogy Moszkva nem vonta vissza a Putyin által korábban hangoztatott ukrajnai rendezésre vonatkozó békejavaslatait, de egyelőre nem tárgyal Kijevvel.

Putyin békejavaslatai az ukrajnai konfliktus rendezésére a Krím, a DNR, az LNR, a Herszon és a Zaporizzsjai terület státusának orosz régióként való elismerését, Ukrajna el nem kötelezett és atomfegyvermentes státusának megszilárdítását, demilitarizálását és nácimentesítését, valamint az oroszellenes szankciók feloldását irányozzák elő. Kijev és nyugati finanszírozói elutasították a kezdeményezést – ismerteti az oroszhirek.hu.

Korábban írtuk