A nagy várakozásokkal ellentétben, helyszíni felvételek alapján a résztvevők száma háromezerre volt becsülhető Magyar Péter hétvégi tüntetésén. Bár előzetesen a baloldali diszkópolitikus százezres tömegről beszélt, úgy tűnik, elfogyott a lendület – írja az Origo.

Hirdetés

„Egyértelmű kudarc volt Magyar Péter hétvégi tüntetése: előzetesen több nyilatkozatában is százezres tömeget várt Magyar Péter az MTVA székházához, ehhez képest a jóindulatú becslések szerint is csupán pár ezren jelentek meg. Magyar Péter láthatóan csalódott is volt emiatt a színpadon”

– nyilatkozta Deák Dániel az Origónak. A XXI. Század Intézet elemzője közölte, az alacsony létszám oka az lehet, hogy a botrányait követően – telefonlopási ügy, mentelmi ügy, ex-barátnő nyilatkozata, KEHI-jelentés – eltűnt a lendület Magyar Péter körül, most már csak a legelkötelezettebb keménymagot tudja mozgósítani. Erre utalt, hogy még az őt támogató Telex helyszíni tudósítása is arról panaszkodott, hogy kifejezetten kevés fiatal jelent meg a tüntetésen.

„Az alacsony létszám oka lehet az is, hogy okafogyott Magyar Péter követelése, hiszen az elmúlt időszakban számtalan alkalommal meghívták őt és pártjának képviselőit a közmédiába, ugyanakkor nem éltek a lehetőséggel, elutasították a felkéréseket”

– tette hozzá Deák Dániel. Az elemző rámutatott arra is, hogy Magyar Péter az elején eljátszotta, hogy ő egy új szereplő, és teljesen más, mint az eddigi balliberális politikusok. Ehhez képest mostanra teljesen beleolvadt a hagyományos balliberális közegbe, a felszólalók többsége is támogatta a korábbi hasonló balliberális reménységeket.

A teljes cikket az Origo oldalán olvashatják.

Korábban írtuk