A nemzetközi rendőrségi szervezet közlése szerint 46 áldozat földi maradványairól van szó. Szinte biztosra vehető, hogy mind felderítetlen gyilkosságok áldozatai lettek, vagy legalábbis rejtélyes, tisztázatlan körülmények között haltak meg.

Hirdetés

Az Interpol 2023 májusában indított először hasonló kampányt, akkor 22 – Belgiumban, Németországban és Hollandiában – megtalált női holttest azonosítására. Esetenként több mint 40 éve megoldatlan ügyekről volt szó. Az idei, második fázisban a kampányt kiterjesztették franciaországi, olaszországi és spanyolországi kihűlt ügyekre.

A szervezet honlapján közzétették a keresett nők számítógéppel rekonstruált arcképeit, illetve az áldozatokon talált ruhadarabokról és ékszerekről készült fényképeket.

Jürgen Stock, az Interpol főtitkára azt mondta: még a legapróbbnak tűnő információk is kulcsfontosságúnak bizonyulhatnak ezeknek a felderítetlen ügyeknek a megoldásában.

Korábban írtuk

A kampány tavalyi indítása után az Interpolhoz 1800 tipp érkezett. Ezek alapján eddig egy brit nőt sikerült azonosítani, akit Belgiumban találtak holtan 1992-ben.