Emlékezetes: az Átlátszó nemrégiben nyilvánosságra hozta a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal jelentését, amely a Magyar Péter vezette Diákhitel Központ szerződéseiről szólt. A vizsgálat túlárazott megállapodásokra derített fényt. Megemlítették a PlanB Magyarország Kft-t is. is, amelytől a Media1.hu portál értesülése szerint Magyar Péter öccse, Magyar Márton 2019 nyarától fizetést kapott.

Hirdetés

Ezt a tényt azonban Magyarék a jelek szerint szerették volna eltitkolni.

Magyar Márton a Facebook-oldalán korábban ugyan munkahelyeként tüntette fel 2019. augusztus elsejei kezdéssel a PlanB Magyarország Kft.-t, de ezt azóta onnan levették, olvasható a Magyar Nemzet írásában.

A diákhiteles szerződések ügyében a Media1 kérdéseket intézett a Tisza Párthoz, amire kedden reggel választ is kapott a portál. Ebben a párt elismerte, hogy Magyar Péter testvére dolgozott a PlanB-nél. Azt írták, a kft. mintegy hat hónapon át foglalkoztatta Magyar Mártont projektmenedzserként és ezért havi háromszázezer forint fizetést kapott. Hozzátették, Magyar Márton 2020 februárjában maga mondott fel, de azt nem írták, miért döntött így.

Fotó: képernyőkép/YouTube
Magyar Márton

Érdekesség, hogy Magyar Márton azt is állította, az általa nemrégiben létrehozott Kontroll Média független projekt a Tisza Párttól, ugyanakkor néhány nappal ezelőtti indulásuk után, a múlt szombati, kis létszámú demonstráción épp Magyar Márton kérdezte a testvére által szervezett MTVA-ellenes demonstráción részt vevőket mint riporter.

Korábban írtuk

Miután Magyar Péter keddi sajtótájékoztatója elmaradt, szerdán reggel pár percre kiállt Strasbourgban az újságírók elé, igaz, a legújabb botrányát követően itt is elsősorban az általa propagandának nevezett sajtót kritizálta. A Magyar Nemzet szúrta ki, hogy a tájékoztatóban Magyar Péter elismeri,

testvére attól a cégtől kapott pénzt, amely a Diákhitel Zrt. beszállítója volt.