Rétvári Bence a Rendőrségi Igazgatási Központ főbejárata előtti bemutatóval egybekötött tájékoztatón arra hívta fel a figyelmet, hogy a digitális állampolgárság bevezetése túl azon, hogy kényelmes, nagyban hozzájárul ahhoz, hogy Magyarország versenyképesebbé váljon.

Hirdetés

Nyilvánvaló, hogy minden ország versenyelőnyre tesz szert, ha minél több eljárást visz át a digitális felületekre – tette hozzá.

Korábban írtuk

Az államtitkár azt mondta: a digitális állampolgárság egyre népszerűbb, már több tízezer ember regisztrált a programra, és azt is sokan tudják, milyen közigazgatási hatósági ügyeket lehet a segítségével elintézni. A rendőrségi eljárások, rendőri intézkedések is sokkal egyszerűbbé, kényelmesebbé válnak, hiszen ha valakinél ott van a mobiltelefonja, ezen keresztül igazolhatja magát, nincs szükség személyi okmányokra.

Rétvári Bence ismertetése szerint a rendőrségnek már több mint háromezer olyan eszköze van, amely alkalmas a digitális állampolgárság kezelésére, az állampolgárok mobiltelefonjának képernyőjén található QR-kód leolvasására.

Az államtitkár beszámolt arról is, hogy az év végén már minden igazoltatást végző járőrnek lesz olyan mobileszköze, amely tudja kezelni a digitális állampolgárságot.