Volodimir Zelenszkij ukrán vezető „történelmi jelentőségűnek” nevezte a szombatra tervezett találkozót országa Oroszország elleni küzdelme szempontjából. A múlt hónapban az Egyesült Államokba utazott, hogy bemutassa Bidennek „győzelmi tervét” – írta meg az Orosz Hírek.

Hirdetés

Zelenszkij legutóbbi nyilatkozataiban azt mondta, hogy az ukrán javaslatokat a héten véglegesítik a támogatóktól érkező visszajelzések alapján.

Biden kedd reggel jelentette be döntését, hogy az államokban marad, és újságíróknak azt mondta, hogy kormánya inkább a Milton hurrikán kezelésével fog foglalkozni. Az 5-ös kategóriájú vihar várhatóan szerdán késő este ér partot Floridában, két héttel azután, hogy a Helene hurrikán több amerikai államban is pusztított, legalább 230 ember halálát okozva és pusztítást hagyva maga után.


Joe Biden amerikai elnök lemondta a nyugati fegyveradományozók és ukrán tisztviselők németországi találkozóját, hogy a szerdán Floridát elérő erős hurrikánnal foglalkozzon.

Volodimir Zelenszkij ukrán vezető „történelmi jelentőségűnek” nevezte a szombatra tervezett találkozót országa Oroszország elleni küzdelme szempontjából. A múlt hónapban az Egyesült Államokba utazott, hogy bemutassa Bidennek „győzelmi tervét”.

Korábban írtuk

Zelenszkij legutóbbi nyilatkozataiban azt mondta, hogy az ukrán javaslatokat a héten véglegesítik a támogatóktól érkező visszajelzések alapján.

Biden csütörtökön háromnapos útra Németországba akart repülni, mielőtt Angolába látogatott volna.

A konzultációkra a tervek szerint mindössze négy héttel az amerikai elnökválasztás előtt került volna sor, amikor a közvélemény-kutatások szerint a két fő jelölt – Donald Trump republikánus jelölt és Kamala Harris alelnök, a demokraták jelöltje majdnem fej-fej mellett állnak a választási megmérettetésen.

Kijev támogatói tartanak attól, hogy ha Trump visszatér a hivatalába, drasztikusan megváltoztathat az Egyesült Államok Ukrajnával kapcsolatos politikája, és ezzel esetleg „csúnya békét” kényszeríthetnek a Zelenszkij-kormányra. A Biden-kormányzat állítólag azon dolgozik, hogy „Trump-biztos” legyen a Kijevnek nyújtott nyugati támogatás.