Fotó: képernyőkép/YouTube
Magyar Márton
Hirdetés

Magyar Péter testvére nagyjából akkor dolgozott a Volánbusz Zrt.-nek, amikor a Tisza Párt elnöke az állami cég igazgatósági tagja volt – számolt be értesüléseiről a Propeller. Az internetes lap úgy tudja, hogy Magyar Márton 2023. február 1. és 2023. december 31. között állt jogviszonyban a Volánbusz Zrt.-vel. Magyar Pétert 2023 márciusában nevezték ki a Volánbusz igazgatósági tagjává, ahonnan az év november 30-ával hívták vissza.

Ahogy arról korábban honlapunk is beszámolt, az Átlátszó nemrégiben nyilvánosságra hozta a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal jelentését, amely a Magyar Péter vezette Diákhitel Központ szerződéseiről szólt. A vizsgálat túlárazott megállapodásokra derített fényt. Megemlítették a PlanB Magyarország Kft-t. is, amelytől a Media1.hu portál értesülése szerint Magyar Péter öccse, Magyar Márton 2019 nyarától fizetést kapott.

A diákhiteles szerződések ügyében a Media1 kérdéseket intézett a Tisza Párthoz, amire kedden reggel választ is kapott a portál. Ebben a párt elismerte, hogy Magyar Péter testvére dolgozott a PlanB-nél. Azt írták, a kft. mintegy hat hónapon át foglalkoztatta Magyar Mártont projektmenedzserként és ezért havi háromszázezer forint fizetést kapott. Hozzátették, Magyar Márton 2020 februárjában maga mondott fel, de azt nem írták, miért döntött így.

A Volánbusszal kapcsolatban a Propeller több kérdést is intézett Magyar Mártonhoz arra vonatkozóan, hogy pontosan milyen feladatokat és milyen jogviszonyban látott el a vállalatnál, illetve feltették neki azt a kérdést is, hogy nem tartja-e visszásnak, hogy ez idő alatt testvére a Volánbusz Zrt. igazgatósági tagja volt. Eddig nem kaptak választ.

Korábban írtuk

Érdekesség, hogy Magyar Márton azt is állította, az általa nemrégiben létrehozott Kontroll Média független projekt a Tisza Párttól, ugyanakkor néhány nappal ezelőtti indulásuk után, a múlt szombati, kis létszámú demonstráción épp Magyar Márton kérdezte a testvére által szervezett MTVA-ellenes demonstráción részt vevőket mint riporter.