Elon Musk, a techmilliárdos fokozza erőfeszítéseit Donald Trump megválasztására a választásokig hátralévő hetekben. Ez magában foglal egy Pennsylvaniai körutat is, ahol a volt elnök kampányában fog dolgozni – írta meg a Magyar Nemzet.

Hirdetés

A Politico szerint egy névtelenséget kérő forrás úgy véli, Musk a november 5-i választások előtti négy hétben meglátogatja majd a billegő államot.

Musk a hétvégén tette meg legkomolyabb lépéseit Trump nyílt támogatására. Részt vett Trump szombati, Butlerben tartott gyűlésén, ahol rövid beszédében dicsérte a volt elnököt és arra kérte a résztvevőket, hogy „szavazzanak, szavazzanak, szavazzanak”.

„Ha az emberek nem szavaznak, ez lesz az utolsó választás. Ez a jóslatom. Semmi sem fontosabb ennél”

– zárta akkori, szenvedélyes beszédét a techguru.

Korábban írtuk

A hétvégén Musk profilképét az X platformján egy olyanra cserélte, amelyen fekete MAGA sapkát visel. Vasárnap délután pedig a vállalkozó bejelentett egy új programot, amelyben 47 dollárt ígért azoknak, akik a hét billegő államban – Pennsylvania, Georgia, Észak-Karolina, Arizona, Michigan, Wisconsin és Michigan – regisztrálják a szavazókat.

Musk akár a következő kormány tagja is lehet

Trump és Musk kapcsolata korábban a mostaninál komplikáltabb volt. 2022-ben Musk azt mondta, hogy Trumpnak nem kellene újra indulnia az elnöki posztért.

A techmilliárdos hivatalosan azután lett a volt elnök támogatója, hogy merényletet követtek el Trump ellen. A republikánus jelölt később felvetette annak lehetőségét, hogy Musk része lehetne egy jövőbeni kormányzatnak, „zseniálisnak” nevezve őt. Musk pedig szívesen részt is venne egy ilyen munkában.