Többen megsebesültek, s egy thaiföldi vendégmunkás életét vesztette a libanoni határnál Jiron kibucban, amikor a Hezbollah Libanonból páncéltörő rakétákat lőtt a szomszédos izraeli településre péntek reggel.

Hirdetés

A légvédelmi szirénák néhány órával a kora este beköszöntő legszentebb zsidó ünnepnap, a jóm-kipúr előtt is megszólaltak Izraelben. Északon Akkó és környékén, a Haifai-öböl vidékén menekültek az óvóhelyekre, délen pedig a Gázai övezettől északra fekvő Askelonban, ahol az izraeli hadsereg (IDF) jelentése szerint egy támadó drón veszélyeztette a civileket.

Haifa környékére mintegy húsz rakétát indítottak Libanonból, melyeket a Vaskupola légvédelmi rendszer elfogott. Egy rakétaszilánk kisebb károkat okozott a Haifa melletti Kirjat Bialik iparnegyedében.

Az IDF jelentése szerint csütörtökön légicsapásban megölték az Iszlám Dzsihád terrorszervezet helyi vezetőjét Ciszjordániában, a Túl-Karm melletti Núr Sámsz nevű menekülttáborban.

Korábban írtuk

Muhammad Abdullahot azután választották az ottani egységek vezetőjévé, hogy elődjét, Muhammad Dzsabert augusztus végén egy fegyveres összecsapásban megölték az izraeli erők.

Az IDF szóvivője azt közölte, hogy Abdullah felelt az Iszlám Dzsihád szervezéséért, több támadásért, melyek során robbanóanyagot is bevetett izraeli csapatok ellen. Az IDF katonái félautomata karabélyokat, töltényeket és katonai mellényeket találtak a helyszínen.