Hirdetés

Egy nap alatt több mint százötven fővel csökkent a rendszerváltó tagsággal rendelkező személyek köre a Tisza Párt hivatalos honlapján elérhető adatok szerint – írják, hozzátéve: mindez annak ellenére történt, hogy a párt az elmúlt időszakban komoly összegeket fektetett a tagság népszerűsítésébe, és reklámokkal árasztották el a közösségi médiát.

Ugyanakkor nem meglepő, hogy elapadt az érdeklődés Magyar Péter iránt, mivel botrányt botrányra halmoz. A Tisza Párt elnöke még a múlt szombati tüntetésen például Adolf Hitler és a magyar kormány között vont párhuzamot; ezt követően zsidószervezetek sorra ítélték el a politikus megnyilvánulását.

Szintén az utóbbi hetek krónikájához tartozik – emlékeztet a cikk -, hogy a baloldali politikus több bűncselekmény elkövetésének is részese lehetett, amikor a vezetése alatt a Diákhitel Központ Zrt. egy olyan céggel kötött túlárazott szerződéseket, amelynek a fizetési listáján az öccse is szerepelt. A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) jelentése túlárazott szerződésekről szól, megemlítve a PlanB Magyarország Kft.-t. Amennyiben jogellenes szerződések születtek, akár hűtlen kezelés és hamis okirat felhasználása is felmerülhet.

Magyar Péter mélyrepüléséhez a diszkóbotránya is hozzájárulhat: a politikus még júniusban viselkedett megkérdőjelezhető módon egy belvárosi szórakozóhelyen, és a hatóságok szerint lopást követett el azzal, hogy elvette az egyik, az ő fiatal lányokkal való táncát videózó vendég telefonját, majd a készüléket a Dunába dobta.

A Tisza Párt elnöke a választási kampányban még azt hangoztatta, hogy eltörölné a képviselők mentelmi jogát, a saját botránya után azonban már egészen másként ítéli meg a kérdést. Az Európai Néppárt frakciója minden bizonnyal megvédi Magyart, azaz nem fogja támogatni az EP-ben a képviselőcsoporthoz tartozó Tisza párti politikus mentelmi jogának felfüggesztését.

Korábban írtuk

Mindezek hozzájárulhattak ahhoz, hogy az emberek kezdenek kiábrándulni Magyar Péterből és nem fogékonyak a Tisza Párt elnökének botránypolitizálására.

(forrás)