Fotó: shutterstock.com
Hirdetés

A Stockholmban megkérdezettek csaknem negyven százaléka mondta, hogy nem mindig érzi magát biztonságban otthonában, a legnagyobb aggodalmat a lépcsőházba való illetéktelen bejutás és a betörés okozta.

További aggodalmak közé tartoznak a lövöldözések, a robbantások és az, hogy valaki bejelentkezik a lakcímükön.

Miután a médiában sokat cikkeztek olyan lakásszövetkezetekről, amelyek robbanásoknak és lövöldözéseknek voltak kitéve, érthető, hogy ez sokakat aggaszt

– mondta Per Karlsson, az SBC műszaki menedzsmentért felelős üzletágvezetője.

A Samnytt svéd hírportál szerint a megkérdezettek közül a legtöbben a kamerás megfigyelést szorgalmazzák, hiszen az is kiderült, hogy bár sokan érzik magukat bizonytalannak, sok helyen hiányoznak a biztonsági intézkedések.

Korábban írtuk

A Svéd Bérlők Szövetsége által végzett felmérés szerint a bérlakások lakói még kevésbé érzik magukat biztonságban a környékükön, mint a bérlakások tulajdonosai.

Ráadásul egy lakás értéke akár kétszázezer svéd koronával is csökkenhet, miután az adott területen lövöldözés történt, és ez a csökkenés tartósan meg is marad – derült ki a Stockholm területét vizsgáló kutatásból. A lövöldözések és a robbantások következtében pedig nemcsak az ingatlanok értéke csökken, hanem az ingatlanbiztosítások költségei is növekednek.

Svédországban az elmúlt hónapokban több olyan esetről is beszámolt a média, amikor a bűnbandák összecsapásai során egy-egy eltévedt lövedék védtelen lakosok lakásaiba csapódott be.

(forrás)