Fotó: youtube.com (képernyőfotó)
Hirdetés

Arra a kérdésre, hogy azok után is együttműködést keresne Magyarral, hogy az elmúlt hónapokban árulónak, erkölcsileg alkalmatlannak és stricinek is nevezte a Tisza Párt elnökét, úgy válaszolt: „Ez a koalíciós együttműködés természete. Sok mindenről mást gondolunk, és versenytársak vagyunk, de az a választóvonal, hogy valaki az alkotmányos demokrácián belül vagy kívül helyezkedik-e el. Azt feltételezzük, hogy Magyar Péter belül van, míg a Fideszre ez nem érvényes.”

A DK elnöke leszögezte: „Továbbra sincs más alternatíva, mint a közös ellenzéki ajánlat”.

Ugyanakkor hozzátette: Magyar Péter ezt egypárti módon akarja megoldani. „Ha egypártrendszer van ellenzékben, akkor egypártrendszer lesz abból kormányon is.”

Gyurcsány Ferenc beszélt a júniusi választásról is, amelynek szerinte az volt a tanulsága, hogy nem működik az a típusú „elegáns visszafogottság”, amivel ők sokszor „intellektualizáltak bizonyos problémákat”.

Szerinte akik a DK-t nézik, egy „dinamikusabb, nyíltabb, szókimondóbb” pártot látnak, amely mindenki számára átélhetően osztozik a „kormányt széles körben övező felháborodásban”.

Korábban írtuk

Határozott nemmel válaszolt arra a kérdésre, nem azt üzenték-e meg a választók 2010 óta minden egyes választáson, hogy nem kérnek Gyurcsányból.

Intellektuális és politikai silányság az ellenzék sikertelenségét Gyurcsány létezésével megmagyarázni – mondta a pártelnök.