Hirdetés

„Péter átlépett egy határt. Egy olyan határt, amit azt gondolom, hogy senki nem engedhet meg magának. Főleg nem egy olyan ember, aki azt mondja magáról úton-útfélen, hogy emberséges, empatikus, hogy az emberekért van, küzd, hoz meg áldozatokat” – fogalmazott Vogel Evelin a csütörtökön közzétett videóban. Magyar Péter volt barátnője úgy indokolta az újabb nyilatkozatot, hogy az Indexnek adott interjú óta – erről ITT olvashatnak – rengetegen keresték meg azzal a kérdéssel, miért állt a nyilvánosság elé.

Szerinte Magyar Péter pár hete áthívta magához, megkérte arra, hogy vigye el a szakításukkor nála maradt dolgait.

Azt mondta, miután odament, Magyar és Radnai Márk egy papírt adtak neki, amin az állt, hogy tudják, mit tett, mi van nála, és ha nem csinálja azt, amit mondanak, ha nem segít nekik, akkor tönkreteszik az életét, börtönbe juttatják.

„Higgyétek el, én nem akarom elvenni a változás reményét vagy lehetőségét. De azt gondolom, hogy nagyon nem mindegy, ki és milyen értékek mentén szeretne változást hozni ebbe az országba” – mondta, hozzátéve, az Index-interjúval az volt a célja, hogy testközelből bemutassa Magyar Pétert. Úgy fogalmazott, legelejétől kezdve dolgozott Magyarral azért, hogy a magyar politika egy „több mint egy évtizedes válság után elindulhasson egy békés reform útján”.

Korábban írtuk

„Én ebben a változásban még mindig hiszek. De attól tartok, éppen Péter személyisége az, ami ennek útjába áll. Az indexes interjú megjelenése óta folyton csörög a telefonom. Sok esetben a Péter által megfogalmazott hazugságokra kell reagálnom ahelyett, hogy a lényegről tudnánk beszélni” – fogalmazott.

Azzal zárta a videót: úgy döntött, hogy a saját felületén szeretne kommunikálni a jövőben, és a későbbiekben további részleteket ígért arról, amit megélt és megtapasztalt, milyen értékek mentén indultak el, milyen értékekben hisz a mai napig.