Fotó: hirado.hu
Hirdetés

A televíziós műsorban elemezték a Fehér Háznak a Milton hurrikánra adott reakcióját – írja a Breitbart. Az adásban külön kitértek az alelnök és egyben a Demokrata Párt elnökjelöltjének, Kamala Harrisnek a szerepére is, aki komolyan lobbizott azért, hogy részt vehessen a hurrikán utáni helyreállításban. A műsorvezető szerint Harris részéről a fellépés egyfajta „kiegyensúlyozó lépés” volt, mivel a kampányra is figyelnie kell – már csak kevesebb mint 30 nap van az elnökválasztás novemberre kitűzött hivatalos napjáig –, ugyanakkor a végrehajtó hatalommal járó kötelezettségeit sem mulaszthatja el.

Az elnökjelölt a kampánykörútján számos alkalommal élő bejelentkezéssel kapcsolódott be a Fehér Ház munkájába, minden egyes lépése elnöki kompetenciájának erősítését szolgálhatja – tették hozzá a műsorban. Kamala Harris reakcióját ugyanakkor más tényezők is befolyásolhatják, komoly dilemmát jelent számára a Joe Bidennel szövetséges független jelölti pozíció megtartása, miközben Joe Biden leköszönő elnök csapatának túl nagy a befolyása a kampányra.

Mindeközben a volt elnök és republikánus elnökjelölt, Donald Trump 275 férőhelyet biztosított Mar-a-Lago-i birtokán azoknak, akik részt vesznek a katasztrófahelyzet utáni helyreállításban, és tette mindezt azelőtt, hogy a Milton hurrikán elérte volna az Egyesült Államok keleti partját. A munkálatokban résztvevők fogadásán a volt elnök fia, Eric Trump is részt vett, az eseményről felvételeket is töltöttek fel a közösségi médiába.

A felvételekre elismerő reakciók érkeztek, megköszönve a Trump család segítségnyújtását.

Természetesen nem lehet szó nélkül elmenni a két jelölt státuszából fakadó különbségek mellett. Kamala Harris, mint hivatalban lévő politikus a szövetségi forrásokat felhasználva vett részt a helyreállításban, miközben Trump magánvagyonát áldozta erre a célra. A legfontosabb különbség azonban a két politikus mozgásterében érhető tetten, jól látszik a különbség aközött, mikor jár el egy érdekcsoportoknak kiszolgáltatott döntéshozó, és mikor egy stabil pártszervezetet maga mögött tudó politikus.

(forrás)

Korábban írtuk