Rétvári Bence, aki egyben a térség KDNP-s országgyűlési képviselője, a szadai Napsugár baptista bölcsőde megnyitóünnepségén arról beszélt, hogy a kormány sok évvel ezelőtt indította el bölcsődefejlesztési programját, amelyre el is különített 100 milliárd forintot, hogy minél több helyen épüljenek bölcsődék az országban.

Hirdetés

Közölte, a programnak köszönhetően mára a háromszorosára – 326-ról 1130-ra – nőtt azoknak a településeknek a száma, amelyekben már van bölcsőde. Megnégyszerezte a kormány az intézmények számát is, ez a korábbi 668-ról 2800-ra emelkedett.

Korábban írtuk

A bölcsődék fenntartására szánt összeget 37 milliárd forintról 80 milliárd forintra emelte a kormány – fűzte hozzá az államtitkár.

Kitért arra, hogy vannak olyan családok, ahol azt szeretnék, ha minél tovább maradna otthon az anya, ezért visszaállította a kormány a gyest a gyermek 3 éves koráig. Hozzátette, olyan családok is vannak, ahol az anya minél hamarabb szeretne visszamenni a munka világába, ehhez viszont bölcsődékre volt szükség. A kormány számára az a fontos, hogy minden magyar család számára megfelelő legyen a családtámogatási rendszer, amely kiépül Magyarországon – emelte ki Rétvári Bence.

A magyar családtámogatási modellnek éppen az a lényege, hogy nem egyetlen intézkedéssel próbál segíteni, hanem nagyon sokféle módon segíti a családokat a gyermeknevelés minden fázisában – mondta az államtitkár.

Hozzátette, amikor a kormány elkezdte a működését, a magyar gyermekvállalási ráta az utolsó volt az Európai Unióban, ma pedig Magyarország már a 6. helyen áll.