– Szerencsére sok találatot jegyeztem már a magyar válogatottnál, ha nem is a legszebb, de az egyik legfontosabb ez volt – nyilatkozta a hollandok elleni gólt jegyző Sallai Roland.

Hirdetés
Fotó: MTI/Hegedüs Róbert

Bár a 83. percig győzelemre állt a magyar válogatott, a hollandok emberhátrányban egyenlítettek. Sallai szerint a megszerzett egy pontot is értékelni kell, és az látszik, a magyar nemzeti csapat visszatalált önmagához.

– Maradjunk a realitás talaján, mégis a holland válogatott ellen játszottunk. Extraklasszis játékosaik vannak és brutálisan erősek csapatként is. Az ilyen kaliberű válogatottak ellen úgy tudjuk felvenni a versenyt, ha egységesek vagyunk, mélyen védekezünk és kontrára játszottunk. Rengeteget dolgoztunk, le a kalappal az egész csapat előtt. Visszatértünk arra a sikeres útra, ahonnan elindultunk, amikor a nagyválogatottak ellen is eredményesek voltunk. Ezt az egységet kell hozni a következő mérkőzéseken.

Sallai Roland sérülten, kötéssel és fájdalommal játszott, de amíg a pályán volt, félre tudta tenni az érzést, azonban hozzátette, a lecserélésénél azért már ismét érezte a fájdalmat.

Korábban írtuk

– Ameddig a szívem visz és a kapitány engedi, én mindig a pályán maradok.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A Sallai Roland helyére érkező Csoboth Kevint csak szabálytalanul tudta megállítani Van Dijk, a holland begyűjtötte a második sárga lapját, így emberhátrányba került az Oranje, de ennek ellenére egyenlítettek.

– A meccs előtt ezt az eredmény és a pontszerzést aláírtuk volna. Ahogy bekaptuk a gólt, az kicsit frusztráló volt, de ne legyünk telhetetlenek! Egy jó csapat ellen hoztunk pontot. Végig a hollandok dominálták a mérkőzést, náluk volt a labda, mi kontrákra apelláltunk, ami az első félidőben működött is, mert megszereztük a vezetést, masszívak voltunk – nyilatkozta a svájci ligában szereplő Csoboth Kevin.

Dibusz Dénes azt hangsúlyozta, mindenki beletett mindent a mérkőzésbe, amit tudott, amit a taktika és a játék megkövetelt. Komoly erőfeszítés volt a részükről ez a találkozó, főleg úgy, hogy többen sérülésekkel, kisebb-nagyobb problémákkal küzdöttek. A Ferencváros kapusa úgy látja, a Nemzetek Ligája idei sorozatának kezdéséhez képest látszik az előrelépésük.

– Azok után, ahogy kezdtük ezt a sorozatot Németországban, mindenképp pozitív, hogy egy holland válogatott ellen ilyen egységesen, önfeláldozóan, fegyelmezetten és fókuszáltan tudtunk játszani. Gyakorlatilag 85 percen keresztül védekeztünk, nem is emlékszem, volt-e olyan mérkőzésünk, ahol ennyire keveset birtokoltuk a labdát. Helyén kell kezelni magunkat, tudni, hogy mire képes a csapat és milyen játékkal tud eredményt elérni. Azt gondolom, ez most működött. Az első félidőben többször tudtuk labdaszerzés után lekontrázni őket, abból alakult ki szöglet, egy-két veszélyesebb lehetőség, amit lövéssel tudtunk zárni. Amire készültünk, az történt a pályán, hátul pedig nagyon jól tudtuk zárni a sávokat. A hollandoknak olyan nagy ziccerük nem is volt az egész találkozón.

Dibusz Dénes szerint meg kell becsülni a szerzett egy pontot és az egységet vinni tovább a hétfői bosnyákok ellen, amit a szurkolók most láthattak a Puskás Stadionban.

– Nem lesz könnyebb mérkőzés. Nekik is az a céljuk, hogy megszerezzék a harmadik helyet, erre a legnagyobb esélyük, ha minket legyőznek. A döntetlennel mi is tudunk egy újabb lépést tenni a harmadik hely felé, de mi szeretnénk megnyeri azt a találkozót. Boszniába úgy kell kimenni, hogy ezt a stabil játékot tudjuk hozni, ne gondoljuk, hogy a bosnyákokat kisújból megverjük.

Sallai Roland szerint figyelemre méltó a csoportunk másik mérkőzésének eredménye, ami megmutatja, milyen meccs várhat majd a magyar válogatottra is idegenben.

– Természetes nagyon nehéz találkozó lesz, a németek is „csak” 2-1-re tudtak nyerni, tényleg kemény meccsre számítok, de ugyanazt a csapategységet kell hogy mutassuk a pályán, mint most a hollandok ellen.

A magyar labdarúgó-válogatott hétfőn Bosznia-Hercegovina ellen játszik a Nemzetek Ligája következő fordulójában, Zenicában.