„Azért jöttem, hogy ébresztőt fújjak”, az Európai Uniónak változtatnia kell – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök, aki szerdán Strasbourgban az Európai Parlament ülésén a soros magyar uniós elnökség programját ismertetve új európai versenyképességi megállapodás elfogadására, a migráció és a határvédelem ügyében rendszeres Schengen-csúcstalálkozók megtartására, valamint Bulgária és Románia még idei, teljes körű schengeni csatlakozására tett javaslatot.

Hirdetés

Péntek reggel Orbán Viktor a Kossuth rádió vendége volt, ahol elmondta, Strasbourgban „elég színvonalas vitát tudtunk volna rendezni” a versenyképességről Amerikával és Kínával szemben, a migrációról, a zöld átmenetről, az energiaárról, „van itt gond, amiről beszélhettünk volna, de akik összejöttek, vérgőzös állapotban voltak”. „Amikor tízen jönnek az emberre, az a rock ‘n’ roll!” – értékelt a kormányfő.

Arról a sajtóban kevesebb szó esett, hogy többen kiálltak hazánk és Orbán Viktor mellett a vita során. Az alábbi videóban ezeket a felszólalásokat gyűjtötték csokorba:

Korábban írtuk