A műsorvezető elsőként Magyar Péter karakteréről és kommunikációjának stílusáról, valamint annak hatékonyságáról kérdezte a vendégét. Válaszában Ceglédi Zoltán – a műsor hatodik percében, 04:52-től kezdődően – kijelentette:

Hirdetés

„Szerintem az limitált, hogy Magyarországon egy Jakab Péter-i, Márky-Zay Péter-i működéssel hány embert lehet egy táborba vinni. Lehet nagyon sikeres Magyar Péter – vagy bárki más – ezzel a stílussal. A harmincpár százalék egy politikai zöldmezős beruházásnál – nyilván nem tudjuk, hogy ebbe a startupba pontosan ki milyen forrást rakott – siker, viszont igen messze van a kormányváltástól. […] Hogyha te bunkó vagy, hogyha te ordenáré vagy, az egyébként – pláne abban a médiatérben, ahol a politizálás folyik – tud hatékony és sikeres lenni, egy adott szintig, egy adott pontig. De az elmúlt időszak nem arra adott példát, hogy ez korlátlanul bővíthető lenne. Pont ellenkezőleg: azt mutatta, hogy ezzel te bizonyos szempontból bezárod magad – még akkor is, hogy minden egyes kísérletnél egyre több erőt kaptak kintről és bentről egyaránt ezek a szereplők, hogy terjeszkedni tudjanak. De én azt látom, hogy eddig ez nem volt úgy sikeres, hogy összevethető legyen egy kormányváltásnyi elvárással”.

Lentulai Krisztián az 58. percben megkérdezte: abban, hogy az ATV Öt című közéleti vitaműsorának idén ősszel „recsegve-ropogva sikerült elindulnia”, játszott-e bármiféle szerepet az, hogy Magyar Péter korábban „otromba módon beleállt” a csatornába? Az őszi szezon előkészítése során kérték-e az ATV döntéshozói a műsor állandó vendégeitől például azt, hogy óvatosabban bánjanak a Tisza Párt elnökével, például akkor, ha a róla alkotott, személyes véleményük előadásáról van szó?

A politikai elemző – az Öt egyik állandó vendége – erre elárulta: egyetlen ilyen kérést sem kaptak, „azon egyébként szerintem indokolt instrukción kívül, hogy ne selyemmajomként emlegesse Hont András Magyar Pétert – ami, mondom, a tekintetben indokolt, hogy az ő érveinek erejét is gyengíti, hogyha ebbe bele lehet kapaszkodni. Tudod: van egy kilógó szál, és azt meghúzva lebontják az egész pulóvert. Tehát én nem bánom azt, hogy ha [Hont András] ettől tartózkodik, de ő meg úgy reagált, hogy az első adásban elmondta, hogy miért szólította így. […] Semmilyen más vonatkozó kérés nem volt”.

Korábban írtuk

Az adásból egyébként nem csak e rövid ajánlóban kiemelt témákat érintették a felek. Egyebek mellett az is kiderül belőle, hogy Ceglédi Zoltán miért ellenzi, hogy Magyarország csatlakozzon az Európai Ügyészséghez, miért kellene végre rendezni a kamupártok ügyét, vagy hogy szerinte rendben van-e, hogy valakinek lakása van Dubajban.

A teljes műsor megtekinthető a Hír TV YouTube-csatornáján, az alábbi linken: