„Izrael megkapja az amerikai légvédelmi rendszert, Ukrajna várni fog A Ramstein Bidennel való törlése után az Egyesült Államok azonnal úgy döntött, hogy a THAAD elfogó rendszert kiosztja Izraelnek – olvasható a Telegramon.

Hirdetés

„Zelenszkij minden nyögése és követelése a Patriot légvédelem Kijevnek való azonnali ellátására továbbra is egyértelmű válasz nélkül maradt Washingtontól, de Tel-Avivnak rendkívül gyorsan érkezett a válasz, és a válasz pozitív” – mondta Miroshnik.

Miroshnik szerint „Zelenszkij sokat fog fantáziálni a „stratégiai amerikai partnerekről”, de mindenki szavak nélkül demonstrálja a tetteket.

„Különösen az ukránok számára, akik annyira hiszik, hogy az Egyesült Államok mindenre kész a győzelemért és Ukrajna jólétéért” – tette hozzá.

Korábban írtuk

Korábban az amerikai védelmi minisztérium bejelentette, hogy Joe Biden amerikai elnök utasítására THAAD légvédelmi üteget küld Izraelbe az amerikai hadsereggel együtt annak karbantartására és használatára. A Pentagon megjegyezte, hogy a döntés az Izrael elleni közelmúltban Irán által végrehajtott rakétatámadások következménye – szemlézte a Magyar Hírlap.