„Tudtuk, hogy győzelemmel vagy döntetlennel jó eséllyel megszerezzük a harmadik, osztályozós helyet, ami fontos volt nekünk. A selejtezősorozatokban a kiemelésünket határozza meg a NL-ben nyújtott szereplésünk” – mondta a magyar állampolgársággal is rendelkező olasz szakvezető, aki példaként említette, hogy amíg a 2020-as Eb selejtezősorozatában Horvátország, Wales és Szlovákia mögött negyedik lett a válogatott, addig az idei kontinensviadalra csoportgyőztesként jutott ki annak köszönhetően, hogy az NL-ben élvonalba jutott, s így legutóbb már könnyebb ellenfeleket kapott.

Hirdetés

Rossi azzal kapcsolatban, hogy a bal oldalon volt veszélyesebb a csapata, úgy reagált az MTI-nek, hogy túltöltötték a bal oldalt, odavitték a legveszélyesebb játékosokat, így például Sallai Rolandot és Szoboszlai Dominiket, akik remekül végezték a feladatukat. Fontosnak nevezte, hogy rögtön a második félidő elején sikerült másodjára betalálni, mert onnantól visszaálltak és próbálták védeni az eredményt, hogy az ellenfél ne tudja a védelem mögé játszani a labdákat.

„Nem szeretnék senkit megnevezni a mérkőzés legjobbjaként. Szoboszlai Dominik ma két gólt szerzett, március óta először volt eredményes a válogatottban. Nem várhatjuk el, hogy minden alkalommal gólt szerezzen és eldöntse a mérkőzést, de minden meccsen benne van ez a lehetőség, ezért mindenkinek támogatnia kell őt” – fogalmazott Rossi. A hatvanéves szakvezető szerint Magyarországon mindig félig üres a pohár, mert vereség esetén az eredményt, győzelem után pedig a jó játékot hiányolják.

Mint fogalmazott, ő mindig azt keresi, miben lehet fejlődést elérni, de azt látni kell, hogy a válogatott nem tartozik a legjobbak közé, ezért elsősorban a labda nélküli játékban erősebb. „Ha nyomást próbálunk gyakorolni Hollandiában, annak ugyanolyan vége lehet, mint Németországban az ötgólos vereség volt. De tökéletes meccsel és némi szerencsével elérhetünk jó eredményt.

Korábban írtuk

Két lábbal a földön járva viszont Hollandia nagy esélyese a meccsnek” – tekintett előre a vélhetően a csoport második helyéről döntő összecsapásra Rossi, aki elárulta, soha nem gondolta volna, hogy olyan szakvezetőkkel említhetik egy lapon, mint Sebes Gusztáv, akit a hetvenedik mérkőzésével most hagyott maga mögött az örökrangsorban. Ennek ellenére hangsúlyozta, nem akarja sem magát az Aranycsapat mesterével összehasonlítani, sem a két együttest. Kollégája, Sergej Barbarez úgy vélte, a magyarok jól kihasználták a lehetőségeiket, ennek ellenére büszke a játékosaira, mert méltóképpen küzdöttek a válogatottért.

„Saját hibáinkból kaptuk gólokat, nekünk is megvoltak a lehetőségeink, de mi kihagytuk azokat, ezért szenvedtünk vereséget” – összegzett Barbarez. A második hollandok mögött rosszabb gólkülönbségével harmadik magyarokra idén további két találkozó vár a Nemzetek Ligája élvonalában: legközelebb november 16-án éppen Hollandia vendégei lesznek Amszterdamban, majd három nappal később a már negyeddöntős Németországot fogadják a Puskás Arénában.