Putyin pénteken a BRICS-országok vezető újságíróival tartott találkozón beszélt a folyamatban lévő konfliktusról. Nem volt hajlandó jóslatokat tenni arra vonatkozóan, hogy mikor érnek véget az ellenségeskedések, és óva intett másokat is attól, hogy ilyen előrejelzéseket tegyenek.

Hirdetés

Megpróbálni valamilyen időhatárt meghatározni nagyon nehéz dolog. És általában kontraproduktív” – mondta Putyin, miközben arra a kérdésre válaszolt, hogy Oroszország mikorra várja a győzelem elérését.

Az orosz elnök ugyanakkor megjegyezte, hogy Moszkva teljes mértékben tisztában van azzal, hogy az elhúzódó ellenségeskedések milyen hatással vannak a globális ügyekre.

„Oroszország megérti, hogy az ukrajnai konfliktus „irritáló tényező” a globális ügyekben, és arra törekszik, hogy minél hamarabb béke legyen” – mondta.

Putyin megismételte, hogy Moszkva kész tárgyalásokat folytatni a konfliktus lezárása érdekében, hozzátéve azonban, hogy Oroszország ellenfelein múlik, hogy jó szándékot mutatnak-e és jelzik-e a tárgyalási készséget.

Korábban írtuk

„Ha ez egy teljesen őszinte álláspont a másik fél részéről – persze, minél előbb, annál jobb” – mondta, figyelmeztetve, hogy Moszkva teljes mértékben képes folytatni a fegyveres konfliktust, amíg csak szükséges a győzelem eléréséhez.

A teljes cikk IDE kattintva érhető el.