Fotó: shutterstock
Hirdetés

Joachim Wundrak nyugalmazott Bundeswehr-tábornok és az Alternatíva Németországért (AfD) párt képviselője nyilvánosan bírálta Annalena Berbock német külügyminisztert a Bundestagban elmondott beszédében az Oroszországgal szembeni agresszív retorikája miatt.

„Külügyminiszter asszony, Németország nem áll háborúban Oroszországgal. Valóban mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy ez ne a további eszkaláció, vagy akár az alvajárás eredményeként következzen be” – mondta Baerbockhoz fordulva.

Wundrak azzal vádolta a külügyminisztert, hogy Németország jelenlegi politikája árt a német népnek, és emlékeztetett arra is, hogy Oroszország legyőzése katonailag nem valószínű.

„Németország érdeke, hogy ne támogasson egy hosszú és véres kimerítő háborút (…), hogy meggyengítse Oroszországot, vagy akár megpróbálja katonailag legyőzni Oroszországot Ukrajnán keresztül, ami katonai szakértők szerint valószínűtlen” – figyelmeztetett a képviselő.

Korábban írtuk

Korábban a helyi média arról számolt be, hogy az Annalena Baerbock német külügyminisztert is magába foglaló Zöldek pártja sürgette, hogy az ukrajnai konfliktus rendezésénél gondolja át az Oroszországgal szembeni ellenséges politikáját, és vegye figyelembe az ország biztonsági érdekeit – olvasható az Orosz Hírek cikkében.