Fotó: CatchingLightPhotography
Hirdetés

Frank Carter egy igazán érdekes figura, a köztudatba a The Gallows nevű bandájával robbant be, amely amellett, hogy nagyon hamar rendkívül népszerűvé vált, a szakmában is hatalmas elismerésnek örvendett, voltak, akik egyenesen azt állították, a legizgalmasabb együttes a punk-rock színtéren az ezredforduló óta. A frontember hat év után ennek ellenére kilépett, azt állította, nem akar többet a gyűlöletről énekelni és megalakította a brit pop zenei világát idéző Pure Love nevű formációját, amely azonban csupán egyetlen lemezt élt meg.

Ezt követően ismét új együttest alapított, a Frank Carter & The Rattlesnakes pedig az eddigi legsikeresebb zenekara és a korábbi ígéretével ellentétben visszatért ahhoz a dühös hangzáshoz, amely annak idején a The Gallows-t is jellemezte. A banda koncertjei mindig elképesztően intenzívek, az énekes Duracell-nyusziként szaladgál a színpadon, a közönségbe is beugrik, majd a nézőkön állva üvölti a dalokat. Az évek során pedig bejárták a fél világot, olyan sztárokkal együtt turnézva, mint a Foo Fighters.

Frank Carter azonban mostanában kicsit lehiggadt, az idén megjelent friss album, a Dark Rainbow jóval líraibb és érzelmesebb, mint a korábbi lemezei, az olykor balladai dalszövegek önreflexívek és sokszor melankolikusabbak. Azonban az új szerzemények mellett a Dürer Kertben természetesen előkerülnek majd a karcosabb slágereik is, amelyeket ezt követően jó ideig nem hallhatunk majd élőben, hiszen a banda bizonytalan időre visszavonul. Miként az énekes a közösségi oldalán írta:

„Kilenc év, öt album, több száz színpad a világ minden táján, ahol a dalainkat mindannyiótokkal együtt énekeltük. Szomorúan jelentjük be, hogy a The Rattlesnakes szünetet tart. A legnagyobb mélységektől a legmagasabb csúcsokig, szomorúságban, haragban és örömben, a zenekarunk az élet ünnepe volt, körülményektől függetlenül. Szeretnénk szeretetünket és köszönetünket küldeni a zenekar tagjainak – Gareth-nek, Tan-nek, Elliot -nak és Mitch-nek. Megtiszteltetés volt megosztani a színpadot a legjobb zenészekkel, akiket ismerünk.”

Korábban írtuk