A Bem téri fél órás műsor után a Széna térre vonultak Magyar Péter hívei, ahol egy újabb, kétórás etap vette kezdetét.

Hirdetés

A műsort szokás szerint húzták, mint a rétestésztát. A fellépők névsora:

  • Ujlaki Dénes – beszéd
  • Rost Andrea – ének (Ha én rózsa volnék)
  • Debreczeny Csaba – szavalat
  • Koltai Róbert – ének (Dés László: Legyen úgy)
  • Jordán Tamás – beszéd, szavalat
  • „Legyen tánc!” – Csézy dalára előadott táncos produkció Karsai Zita vezetésével
  • Nagy Ervin – Örkény írását olvasta fel
  • Debreczeny Csaba megint, utóbb énekes produkcióval (LGT: Mozi)

Ezután ismét eljött az ellenzéki messiás, aki, ahogy a szemfülesek kiszúrhatták, időközben át is öltözött.

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Magyar Péter beszédét a szokásos panelekből építette fel, volt itt minden, mi szem szájnak ingere: Európai Ügyészség, tolvaj kormány, áradó Tisza, Döbrögi és Lúdas Matyi.

Korábban írtuk

Jelszó: szerénység

Magyar Péter beszédében mindenképp újdonság volt viszont, amikor közölte, pártja egyik jövőbeli jelszava a szerénység lesz. Meglepő fordulat ez attól az embertől, aki lényegében minden hírt, minden bejelentést egy-egy magáról készült fotóval oszt meg a közösségi oldalán.

„Becsület, tisztesség, szerénység, igazság, irgalom, érzékenység, türelem, vendégszeretet és megértés lesznek a hazaszerető kormány jelszavai” – ígérte.

A hosszú műsor és beszéd a híveket is próbára tette. Bohár Dániel videóján látható, hogy többen a még javában tartó beszéd alatt elindultak haza:

Jön a legújabb ellenzéki casting

Magyar Péter végül bejelentette, elindul a Tisza Párt honlapján a „transzparens”, jövő hazaszerető vezetőinek pályázata. Olyan embereket keresnek, akiknek van víziójuk, vállalják a közszerepléssel járó kellemetlenségeket, és akikről egy sajátos allegóriába bonyolódva Magyar Péter azt mondta: akiknek rendben van a szerszámosládája.

Kijelentette, nemcsak képviselőket fognak így kiválasztani, hanem szakembereket is, akikkel majd egy nap átveszik a kormányzást.

„Eljött a tehetséges emberek ideje” – lelkesített a messiás, hangsúlyozva: a Tisza Párt honlapján mától már el is érhető a pályázat.

A casting

„Jelentkezzen most és kerüljön a jövő tehetséges és lehetséges vezetői közé!” – írják az oldalon.

„A hazának új, hazaszerető, tehetséges vezetőkre, ezen belül új országgyűlési képviselőkre is szüksége van! Most 2000 elhivatott, hazaszerető, tehetséges vezetőnek, szakembernek adunk lehetőséget, hogy 2026-tól megálmodói, irányítói és működtetői legyenek egy valóban új Magyarországnak!”

– A személyes és szakmai hitelesség mellé karizma és erő is szükséges ahhoz, hogy célkitűzéseinkkel harmóniában tudjanak dolgozni választott vezetőink.

– A TISZA jövőbeli hazaszerető, tehetséges vezetői minden körülmények között megbízhatók és fegyelmezettek. Kiváló kommunikációs képességekkel bírnak, megjelenésükben ápoltak, viselkedésükben példamutatóak. Minden tekintetben alkalmasak a politikai szerepvállalásra.

– Szókimondók, felelősségteljesek és őszinték.

A korábbi politikai tapasztalat nem elvárás, de nem is kizáró ok – ez utóbbi egyéni elbírálást jelent majd a kiválasztási folyamatban.

– Fontos szempont, hogy a pályázónak legyen már közösségi szerepvállalása, vezetői gyakorlata, például alapítványban, egyesületben, szakmai érdekképviseletben vagy önkormányzati szervben szerzett tapasztalata.

A felületen a személyes adatokon felül többek között önéletrajzot és három rövid videót is várnak a jelöltektől.

1. Személyes bemutatkozás

Mi a célja és mi a motivációja az életben?

2. Reakció

Megjelenik Önről egy negatív cikk, aminek van köze a valósághoz: hogyan reagál, mit gondol erről és mit tesz, ha ilyen történik?

3. Motiváló beszéd

Tartson egy motiváló beszédet bármilyen témában – célközönség legyen a közösség, aminek az élére szeretne állni!

Magyar Péter visszaadja a lyukas zászlót

Zsinórmértéknek, nemzeti minimumnak nevezte 1956-ot a Tisza Párt elnöke pártjának a forradalom és szabadságharc 68. évfordulója alkalmából Budapesten, a Széna téren rendezett megemlékezésén.

Magyar Péter kijelentette: arra a Magyarországra kell hasonlítanunk, amely az összefogást választotta, és kimondta, hogy elég volt az elnyomásból.

„Ma ugyanúgy történelmet írunk, ezzel az elszántsággal, erővel vágunk neki az előttünk álló, szűk másfél évnek” – tette hozzá.

A magyar föld nem eladó, „ezt kell a fejébe verni minden politikai igazgatónak és minden külügyminiszternek” – fogalmazott, hozzátéve, hogy a Tisza Párt visszaadja a lyukas zászlót a magyar népnek, amely mindannyiunk számára igazodási pont.

Azt mondta, tartozunk annyival ’56 hőseinek, hogy a forradalom 70. évfordulóján, 2026-ban más irányba fordítsuk Magyarország sorsát.

A Tisza Párt 2026-ban szerinte majd igazságot szolgáltat: visszaszerzik, amit csak tudnak az ellopott közös vagyonból, visszaállítják Magyarország nemzetközi hírnevét, helyreállítják a visegrádi négyek (V4) szövetségét, nem hagyják magára a magyar vidéket, fejlesztik az állami egészségügyet és oktatást, az egészséges élelmiszerek áfáját 5 százalékra csökkentik, megemelik a családi pótlékot, hazahozzák a több ezer milliárdos uniós forrást, megtartják a 13. havi nyugdíjat, a rezsicsökkentést, a 25 év alattiak adókedvezményét és a gyermekek után járó adókedvezményeket, és jelentősen megemelik a minimálbért – sorolta. Továbbá azonnal csatlakoznak az Európai Ügyészséghez, megszüntetik a kormányzati propagandát, befoltozzák a korrupciós réseket és bevezetik, hogy Magyarországon legfeljebb két cikluson keresztül lehet valaki miniszterelnök – tette hozzá.

Mindennek érdekében egy társadalmi szerződés megfogalmazásán dolgoznak, amit társadalmi párbeszéd előz meg, Magyarország hangja elnevezéssel – ismertette.

Ugyanakkor elindítják a Tisza Párt honlapján a jövő hazaszerető vezetőinek kiválasztását, akik segítségével 2026-ban átveszik a kormányzást és egy jóléti pályára állítják Magyarországot – mondta Magyar Péter.

MTI