Fotó: Vermes Tibor/Demokrata
Hirdetés

Kerekes-Dancsok Regina elmondta: a nemzeti kegyhely évente 300 ezer látogatót fogad a búcsúszezon alatt, amelynek végét minden évben a Szent Hubertus, azaz az Erdészek és vadászok zarándoklata jelenti.

Az év utolsó búcsújának különlegessége, hogy vadételfőző-versenyt is rendeznek, ahol „az ősi erdők titkos ízei” és a konyhaművészet mesterei találkoznak. Három Nógrád vármegyei étterem kel versenyre a Kelet-Cserháti Trófeaszemle és az ünnepi szentmise után, kötelező elemként szamárhús felhasználásával állítják össze a menüsort – ismertette.

Az ételkülönlegességeket a zsűri és a vacsorára jelentkező vendégek értékelik.

A búcsú előtti napon, pénteken konferencián lesz szó arról, hogy a klímaváltozásnak milyen hatásai lehetnek a nagyvadak élőhelyeire.

Korábban írtuk

Szombaton egész nap íjász- és vadászkutya-bemutató, helyi kézműves vásár, természetfotó-kiállítás és szituációs lézeres lövészet is várja a látogatókat Szentkúton.