Menczer Tamás a Facebook-oldalára csütörtökön feltöltött bejegyzésben azt írta: ehhez jogunk van.

Hirdetés

A politikus a közösségi oldalán úgy fogalmazott, „lehetetlen, hogy a mi országunkat, a mi sorsunkat, sőt a gyerekeink és unokáink életét alapvetően befolyásoló kérdéseket mások döntsék el helyettünk, a legalapvetőbb, sorsfordító kérdésekben mások az akaratukat ránk kényszerítsék, és megmondják, hogy nekünk hogyan kell élnünk, illetve hogy a szuverenitásunkról mondjunk le, mert ezt javasolják vagy akár követelik tőlünk”.

A kommunikációs igazgató az ukrajnai háborúra emlékeztetve arról is írt, hogy

a helyzet napról napra rosszabb és „soha nem voltunk olyan közel egy harmadik világháborúhoz, egy atomháborúhoz, mint napjainkban”.

Vélekedése szerint Magyarországot óriási erők akarják „belenyomni” a háborúba, de – ahogy fogalmazott – „mi kitartunk a magyar válasz mellett”.

Háborúra a magyar válasz a béke – hangsúlyozta, egyben azonnali, feltétel nélküli tűzszünetet és béketárgyalásokat szorgalmazott.

Korábban írtuk

Menczer Tamás szerint az is egészen világos, hogy a magyar kormánynak „korunk másik nagy kihívásával, a népvándorlással kapcsolatban is kezdettől igaza volt”.

A kormánypárti politikus úgy vélekedett: ez számos példán, bűncselekményeken, terrortámadásokon, párhuzamos társadalmakon keresztül, látható. A magyar válasz ezzel kapcsolatban a biztonság – tudatta és hozzátette: elutasítják azt, hogy a háború, a szankciók és a rossz döntések árát „velünk fizettessék meg” és hogy a keleti és nyugati világot gazdasági értelemben szétválasszák.

Ismertetése szerint erre a magyar válasz a gazdasági semlegesség, az együttműködés a gazdaság, a kereskedelem területén a világ minden tájával. Ez az egyetlen út a közös eredmények – a családtámogatások, a munkahelyek, a rezsicsökkentés, a 13. havi nyugdíj – megvédéséhez és az új célok – a keresetek növelése, a megfizethető lakhatás, a családok és vállalkozások további támogatása – felé.

Mi, magyarok, a nehéz helyzetekben mindig összefogunk, rendezzük a sorokat, egyetértési pontokat alakítunk ki egymással, egyezséget kötünk, megállapodunk abban, hogy mik a céljaink, merre indulunk

– fogalmazott, hozzáfűzve, hogy ez az oka annak, hogy Magyarország a válságok után mindig erősebb lett, mint azok előtt volt.

Mi a bajban mindig összefogunk, odaállunk a másik mellé, példát veszünk hős elődeinkről, soha nem adjuk fel, mindig harcolunk és a végén mindig győzünk! – írta Facebook-oldalán Menczer Tamás.