A menekülttáborban egy szálláshelyként használt iskolát érte a légicsapás, amelyben legkevesebb 13 gyermek, három nő és egy férfi halt meg, 42 ember pedig megsebesült a Kamal Advan kórház közlése szerint, ahová az áldozatokat szállították.

Hirdetés

Az izraeli hadsereg jelentésében azt állította, hogy a Hamász palesztin iszlamista terrorszervezet fegyvereseit támadták egy iskolaépületben lévő parancsnoki központban, de ezt bizonyítékokkal nem támasztották alá – írta az AP hírügynökség..

A Gázai övezet északi részében dolgozó egészségügyiek a régió helyzetének tarthatatlanságáról számoltak be az elmúlt két hét izraeli légicsapásai után. E támadásokban több százan haltak meg, és tízezreknek kellett elmenekülniük otthonukból. Az izraeli hadsereg azt közölte, hogy a Hamász északon ismét összegyűlt fegyvereseivel harcolnak.

Korábban írtuk

A Kamal Advan kórház igazgatója szerdán videoüzenetben számolt be arról, hogy mintegy 150 sebesültet kell ellátniuk, köztük 14 gyermeket az intenzív vagy a koraszülött osztályon.

„Nagyon sok a sebesült, minden órában elveszítünk közülük egyet az orvosi eszközök és a személyzet hiánya miatt. A mentőautók már nem képesek szállítani a sebesülteket. Akik a saját lábukon be tudnak jönni a kórházba, azokat ellátjuk, de akik nem, azok az utcán meghalnak” – ecsetelte a helyzetet.

A Kamal Advan a Gázai övezet északi részén lévő három kórház egyike, amely a harcok miatt szinte megközelíthetetlenné vált. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adatai szerint az övezet 36 kórháza közül csupán 16 működik legalább részlegesen.