Hirdetés

Szentkirályi Alexandra bejegyzésében azt írta, hősök csak a barikádok egyik oldalán álltak, a hősök a pesti srácok voltak, Horn Gyula pedig a kommunista karhatalom embere.

Magyarországon törvény tiltja, hogy közterület olyan személy nevét viselje, aki a 20. századi önkényuralmi politikai rendszerek megalapozásában, kiépítésében vagy fenntartásában részt vett, ma mégis Horn Gyula nevét viseli egy budapesti sétány, és nem a pesti srácok emléke előtt tiszteleg – hangsúlyozta.

Karácsony Gergely főpolgármester és a balliberális fővárosi közgyűlési többség korábban úgy döntött, hogy a jogszabályi tiltás ellenére is Horn Gyuláról neveznek el Budapesten egy XIII. kerületi sétányt – emlékeztetett, felidézve, hogy idén nyáron a Fővárosi Törvényszék pontot tett a kérdésre: jogsértő, hogy közterület egy karhatalmista nevét viselje.

A kormánypárti politikus közölte, a törvényesség helyreállítása alapvető feladat, „de ennél többel tartozunk”.

Korábban írtuk

Ismertetése szerint a Fővárosi Közgyűlés elé viszik, hogy a törvényt és a magyar szabadság forradalmát is sértő Horn Gyula sétányt nevezzék át Pesti srácok sétányra, mert a magyar szabadság és a pesti srácok ellen elkövetett, soha meg nem bánt bűnök alól senkit, Horn Gyulát sem lehet felmenteni.

Tisztelet a hősöknek, mert hősök csak a barikádok egyik oldalán álltak, és állnak ma is – írta Szentkirályi Alexandra.