Fotó: MTI/Vasvári Tamás
Hirdetés

A jobban kezdő magyar bajnok negyedóra elteltével a kanadai Moise Lumpungu öngóljával szerzett vezetést – Cissé fejese után pattant a vendégvédőről a kapuba a labda –, előnyét pedig a lefújásig megtartotta a hajrában Pablo Rosario kiállítása miatt tíz emberre fogyatkozó francia riválisával szemben.

A Ferencváros a két hét múlva sorra kerülő negyedik körben az ukrán Dinamo Kijev vendége lesz Hamburgban.


Európa-liga, alapszakasz, 3. forduló:
Ferencváros–Nice (francia) 1-0 (1-0)

Groupama Aréna, 18 371 néző, v.: Taszosz Szidiropulosz (görög)
gólszerző: Lumpungu (15., öngól)
piros lap: Rosario (84.)
Ferencváros: Dibusz – Makreckis, Cissé, Gartenmann, Civic (Ben Romdhane, 74.) – Rommens, Abu Fani (Botka, 90+5.) – Traoré, Kady (Maiga, 74.), Zachariassen (Ramírez, 74.) – Varga B. (Saldanha, 80.)

Nice: Bulka – Mendy (Bouanani, 74.), Lumpungu, Abdelmonem – Clauss, Boudaoui, Rosario, Louchet (Abdi, 64.) – Diop (Boga, 46.), Laborde (Moukoko, 64.), Guessand (Cho, 64.)

15. perc: Rommens bal oldalról beívelt szabadrúgására tökéletes ütemben érkezett a hosszú oldalon Cissé, aki középre akarta visszafejelni a labdát, amely azonban Lumpunguról a rövid sarokba pattant (1-0).


A ferencvárosi szurkolótábor impozáns élőképpel emlékezett meg az 1956-os forradalomról, a magyar zászló és címer mellett az 56-os évszám rajzolódott ki, illetve a szurkolók elénekelték a Himnuszt is. Eközben a francia drukkerek piros-feketébe borították a vendégszektort.

Fotó: Bándy Péter/Demokrata

A magyar bajnok sokkal lendületesebben kezdte a mérkőzést, mint ellenfele, alig két percet kellett várni az első kapura lövésre, de azt könnyen védte a vendégkapus. Az FTC egyértelműen ráerőltette akaratát riválisára, így sorra futottak végig a hazai akciók, a legveszélyesebb Kady 18 méteres lövése volt, ami nem sokkal elkerülte a jobb alsó sarkot.

Az első igazán nagy helyzetet viszont a nizzai együttes hagyta ki, pontosabban Dibusz védte lábbal Diop próbálkozását. Ezzel szemben a Ferencváros egy perccel később nem hibázott: egy pontrúgás után Cissé fejesét követően nizzai közreműködéssel került a hálóba a labda. A zöld-fehérek a vezetés megszerzése után már nem erőltették annyira a támadásokat, így kiegyenlítetté vált a találkozó.

Korábban írtuk

Bár a Fradi azzal, hogy visszább vett a tempóból, kissé magára húzta az ellenfelét, ez azonban a szünetig nem bosszulta meg magát, sőt, közvetlenül a félidő előtt ismét Bulkának akadt védenivalója Kady szabadrúgásánál, majd Abu Fani szintén jobb alsó sarokba tartó lövésénél.

A térfélcserét követően többet veszélyeztettek a vendégek, s bár kétszer is védenie kellett Dibusz Dénesnek, a magyar válogatott kapusának egyik sem okozott gondot. A kezdeti francia rohamok után a Ferencváros percei következtek, azonban a hazai kísérletek többsége elkerülte a kaput, egy ízben, Varga Barnabás fejesénél viszont Abdelmonem a gólvonalról tisztázott.

Az intenzív meccsen mindkét gárda lendületesen futballozott, így nem lehettek nyugodtak a hazai szurkolók a minimális előny birtokában. Pedig Traoré egy jobb oldali kiugrás után akár meg is duplázhatta volna a Fradi-gólok számát, azonban kimaradt a ziccere, és a túloldalon érkező Zachariassen is lemaradt a labdáról.

A hajrára emberhátrányba kerültek a nizzaiak, mivel Rosario utolsó emberként buktatta a kiugró Saldanhát. Innentől a Ferencváros számára már nem okozott gondot az eredmény tartása, így a veszélyesebben játszó zöld-fehérek megérdemelten gyűjtötték be a három pontot.