Legalább ezren vannak, és Szabadkánál, ahol nagyjából 600 bevándorló várakozik, tovább nőhet a tömeg – jelentette az M1 tudósítója a helyszínről.

Fotó: mti, archív, illusztráció

A helyszíni beszámoló szerint a 150-200 fős csoport először a magyar határ felé indult, de elsőként az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága helyi szervezetéhez vonultak. Az UNHCR helyi épületét rendőrkordon vette körül. Egy kisebb verekedés volt, de nagyobb incidensről nincs információ, nagyon erős a rendőri jelenlét – hangzott el a tudósításban.

A bevándorlók közül nagyon sokan hátizsákkal vannak, és többen is azt mondták, hogy gyalog vágnak neki a magyar határnak – jelentette a közmédia tudósítója a helyszínről. A bevándorlók egy része azóta már átkelt a Száván, és a magyar kerítés felé tart, hogy ott tiltakozzon és követelje a határ megnyitását. A rendőrök szerint legalább ezren vannak – mondta a tudósító, aki szerint többen vannak, mint két hónappal ezelőtt.

A tudósító szerint Sidnél vagy Szabadkánál, ahol nagyjából 600 bevándorló várakozik, van esély arra, hogy csatlakozzanak az úton lévő tömeghez.

(hirado.hu)