Egy német lapnak nyilatkozva a Microsoft alapítója, a világ egyik leggazdagabb embereként nyilvántartott Bill Gates arra figyelmeztet, Európa komoly gondokkal néz szembe, ha nem kezeli a migránsválságot – írja a breitbart.com.

Fotó: ShutterStock.com (illusztráció)


Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Miközben Olaszország kitette a “Megtelt!” táblát és Róma az Unióhoz fordult segítségért az országukat már teljes egészében elárasztó migránsáradat kezeléséhez, Magyarország továbbra is zárva tartja a balkáni útvonalat, Juncker pedig az üres Európai Parlamentben kiabál, Bill Gates a Welt am Sonntag interjújában fejti ki gondolatait a migránsválságról.

Szerinte az európai államoknak meg kell növelniük az érintett afrikai országok számára nyújtott segélyeket, különben “hatalmas nyomásnak” lesznek kitéve. Dicsérte Németországot, amiért az elérte, hogy a GDP 0.7 százalékát fordítsa idegen országok megsegítésére.

Azonban beszélt arról a visszás állapotról is, amelyet a “menekültekkel kapcsolatos német attitűd” okozott, utalva ezzel Angela Merkel kancellár azon döntésére, amellyel megnyitotta a határokat a harmadik világbéli országokból érkező migránsok előtt.

“Egyrészt nagyvonalú akarsz lenni és befogadni a menekülteket, de minél nagyvonalúbb vagy, annél inkább elterjed a híred, aminek következtében még többen akarják majd elhagyni Afrikát” – mondta Gates. – “Németország egyszerűen nem képes befogadni azt a hatalmas mennyiségű embert, akik mind Európába akarnak jutni”.

Emiatt, állítja Gates, Európának meg kell nehezítenie azt, hogy az afrikaiak a jelenlegi tranzit-útvonalakon keresztül elérjék a kontinenst.

demokrata.hu