Hirdetés

…legalábbis ezt szeretné láttatni és elhitetni velünk a mindenkor függetlenobjektív 444 hírherélő portál egyik zsoldos betűvetője, aki úgy hajigálja káprázatos anyanyelvünk szavait összevissza halmokba, mint részeg kőműves szokta a vályogot a ferde falba: a végtermék aztán olyan, akár az ökörhugyozás.

Ráadásul gyengén is látó kobzosunk már az első strófájában, mégis látnoki precizitással énekli meg, hogy habár „Oroszország hivatalosan nem vehet részt a párizsi olimpiai játékokon, de jelenléte így is érezhető”. Tehát úgy van jelen, hogy nincs is ott. A fantáziadús felütés magyarázata pedig bizonyos Szántó Dániel úr szerint abból sarjad, hogy az orosz kormányhoz köthető csoportok számos félrevezető információt terjesztenek a gallokról meg az egész olimpiáról az online térben. Dezinformációs inváziójuknak köszönhető, hogy Párizst egy bűnözéssel és szeméttel teli pöcegödörnek festik le.

Például táncoló Macront láthatunk, aztán szeméttel teli Szajnát, illetve a kettő kombinációját, „a szeméttel teli Szajnában úszó összeszarozott Macront” – ecseteli makulátlan természetközeli hűséggel a képeket naturalista tollnokunk, majd akár a lepkevadász a rab pillangót, leszögezi: ezeket az AI generálta felvételeket aztán számos magyar kormány- vagy Megafon-közeli, illetve más szélsőjobbos hazai oldal is átvette – írja ezt a függetlenobjektív kobzos.

Helyben vagyunk. Nem a Szajna szaros, vagy ha mégis úszkál benne valami, azt csak az oroszok tojhatták bele, és ha netán patkányok futkároznának fertőzést fröcskölve a párizsi utcák tócsáiban, az is csak az orosz dezinformációs hálózat műve lehet, akárcsak az algériai szoknyás kakas bokszolólány esete a Jurisics Miklós városából, Kőszegről való Lucával. Ezekkel a félrevezető állításokkal, összevagdalt képekkel és montázsokkal a moszkvai hálózat jelentőségétől függetlenül felerősíti a szaros Szajna, a patkányos Párizs meg a női kakasviadal egyébként észre sem vehető mozzanatait és népszerűsíti a közösségi, főként a kormányközeli médiában.

Korábban írtuk

Írói vénával szinte kitapinthatatlanul megáldott kobzosunk azt is megénekli egy anonim szakértőt megidézve, hogy az olimpiát lejárató kampányból egyértelműen kiderül, az oroszok állhatnak a képgeneráló AI-modellek mögött.

Ezek után az, hogy például Rasovszky Kristófékat azért nem engedték a folyóba, mert fertőző a fekália szintje, vagy az, hogy az egyik belga versenyző gyomorrontást kapott a Szajnától, továbbá az, hogy az étel gyakran ehetetlen, a papírágy meg leszakad a sportolók alatt, illetve az, hogy a Jurisics városából való Lucát egy XY-kromoszómás algír férfi csépelte a kötelek között, kobzosunk írói színvonalához illeszkedve csak egy smafu, azaz érdektelen semmiség. 

Sőt, ha nem az oroszok állnának az egész mögött, akik egyébként ott sincsenek, akkor nem is lennének ilyen történések és nem lenne hírverés, szemét, patkány, és nem csak az útlevele alapján lenne lány a gyáva algír kakas.

Lám, mi mindenre képes a pénz, főként, ha nem is könnyű forint, hanem kurrens dollár vagy euró. Képes például arra, hogy amikor az önkormányzati választásokat követően Pressman úr, az USA nagykövete Pétervására polgármesteréhez látogatott egy uniós pályázat kapcsán provokálni, akkor egyszerre három függetlenobjektív portál zsoldosait is magával vihette követségi mikrobusszal, úgy mint a HVG-t, a Magyar Hangot és minő véletlen, a 444-et is. A zsurnaliszta zsoldoskonvoj előzménye pedig az lehetett, amikor az USA nagykövetség 146 milliós összeget ajánlott fel egy pályázat során a kegyeiért versengő sajtócégeknek.

És az így elnyert pénz (el)kötelez, a nótát pedig az rendeli, aki a prímást fizette, megvette. Követték is az amerikai nagykövetet mindenhová, akár hűséges vadászagarak a velős csontot. Ilyenek az „odakintről” fizetett függetlenek. (Például a Partizán 572 milliót kapott Brüsszeltől, a Telex-Akadémia 400 milliót a tengerentúlról, míg a szabadeuropa.hu 560 milliót, és a sort folytathatnám.)

Ennyiért még a hülyének is megéri például az oroszok nyakába önteni a franciaországi olimpia valamennyi botrányát és baklövését, miközben állandó harcot illik folytatni a sajtó függetlenségéért meg az egész magyar sajtószabadságért. A vadászkutyafáját!

Kíváncsian várom a Szántó nevű zsoldos kobzos újabb látnoki strófáit a legfrissebb párizsi botrányról, amit a brit úszó Adam Peaty nyilatkozata robbantott ki, amikor az olimpiai falu rettenetes életkörülményeire panaszkodott meg az étkezésre, ugyanis férgek nyüzsögtek a halakban.

Azok is becsempészett orosz férgek lehettek. Akárki meglássa.