„Aki már jóllakott a gazdagsággal, valami többet, valami mást is akar.”
(John Kampfner)

Hirdetés
Fotó: MTI/Demokrata-montázs

Hogy mi a közös George Sorosban és Gyurcsány Ferencben? Természetesen az, hogy mindketten milliárdosok. Persze, míg Soros dollármilliárdos, a Kígyózó Kígyók Ura sajnálatosan csak forintmilliárdokban méri vagyonát. Na és van még egy közös bennük: a választópolgárokat megvezetni és befolyásolni akaró ellenzéki média szerint mindketten lerágott csontok. 

„Érzékeny” milliárdosok

Amikor az ellenzék padsoraiból dörgedelmes szózatok érkeznek a kormány felé, azokat igen sok alkalommal olyan személyek teszik, akiknek zsebében máskülönben százmilliók lapulnak. Igen, pontosan ők beszélnek mélyszegénységről, társadalmi igazságtalanságról és más hasonló populista lózungokról. Privatizált párt- és KISZ-vagyonból meggazdagodottak, rendszerváltó ügyeskedők, kommunista vagyonátmentők, valamint az ő leszármazottjaik prédikálnak nap mint nap szociális érzékenységről, „oktatásegészségügyről”, legújabban pedig az adu-ászról, a klímakatasztrófáról.

Mindeközben a művelt nyugat álságos opportunistái mélyen hallgatnak olyan egyértelmű összegfüggésekről, amelyekre legelsőként mi, magyarok mutattunk rá. Hogy egész pontosan fogalmazzak, Soros Györgynek és az ő érdekcsoportjába tartozó pénzügyi elitnek arról a kalandor-politikájáról, amelynek hatására országok valutái veszítenek értékükből egyik percről a másikra, és semmiből előbukkant „forradalmak” tépázzák meg a békét, akár Európában is.

Az „Európacsináló” 

Az európai béke és a szuverén népakarat befolyásolására elég csupán két példát említeni. Az ukrán helyzet eszkalálódásában, valamint Nagy-Britannia unióból való kilépésének akadályozásában egyaránt szerepe volt annak a Sorosnak, aki ellen Boris Johnson a napokban nyomozást rendelt el. Mint köztudott, George Soros a Nyílt Társadalom Alapítvány hálózatán, valamint egyéb más NGO-in keresztül befolyásolta az ukrán folyamatokat, s ahogy a napokban napvilágot látott, mintegy 400 ezer fontnyi (kb. 140 millió forint) összeggel támogatta a Brexit-ellenes szervezeteket. Természetesen ez az összeg csupán a lekövethető támogatás. A brit demokrácia akadályoztatására a szigetországba pumpált adományok végösszege vélhetőleg ennél nagyságrendekkel magasabb.

S mielőtt bárki is az ellenzék kedvenc mantrájával élve rasszistának, netán antiszemitának nevezné az ilyesfajta kijelentéseket, ne feledkezzünk meg arról, hogy nemrégiben Budapesten tett látogatásakor Benjámin Netanjahu fia, Jair Netanjahu hogyan vélekedik Soros ténykedéséről. A konzervatív kommentátor szó szerint ezt mondta: 

„Soros György üzletember belülről rombolja Izraelt, szervezetei »éjjel-nappal és korlátlan költségvetéssel« dolgoznak azért, hogy megfosszák az országot zsidó identitásától.” 

Mindezek pedig nem jelentenek mást, mint hogy Európa nyugati felét, valamit a kontinenshez területileg nem tartozó Izraelt bizony mesterségesen alakítják. Mindig úgy és olyan formán, hogy ezekből az államokból és államszövetségekből a lehető legrövidebb időn belül a lehető legnagyobb profitot lehessen kinyerni. 

Az „ellenzékcsináló”

Természetesen a magyar belpolitika – uniós, valamint NATO-tagország lévén – nem választható el élesen a külpolitikától. Kiváltképp akkor nem, amikor a Soros-féle NGO-k hazánkban is nagy erőket vetnek be a választások eredményeinek befolyásolására. Aki pedig mindig, minden alkalommal, először csak a háttérben mosolyogva, majd egyre jobban előtérbe helyezkedve ezeknek a külső beavatkozásoknak a hazai levezénylője, az nem más, mint Gyurcsány Ferenc. Az a sokak által nevetségesnek tartott, s többek által politikai hullának titulált Gyurcsány, akinek az EP-választás, illetve a legutóbbi önkormányzati választás kampányában példátlan méretű ellenzéki összegfogást sikerült elérnie. 

Ez az összefogás – talán mondanom sem kell – a nyugati taktikához hasonlatosan financiális alapokon jött létre. Példának okáért a migráció pártolása sem elvi alapú, amolyan társadalmi igényt tükröző demokráciai minimum. A migrációs folyamatokat azért támogatják egyesek, mert jelenleg az egyik legnagyobb haszonnal kecsegtető üzlet. Aki pedig a „kormánybuktató”, egységesített magyar ellenzék élére állva levezényli a kampányt, minden bizonnyal maga is jókora hasznot zsebelhet be győzelem esetén. S ha rövidtávú, 2022-es terveit esetleg siker koronázza, azzal be is betonozza hatalmát. Ugyanis ha Budapest ellenzéki visszavételéhez hozzájárulhatott néhány tízezer nem magyar ajkú külföldi, akkor elképzelhetjük, hogy a parlamenti választásokon 2-300 ezer, vagy annál is több szír és afgán szavazó mit lenne képes produkálni. 

***

Sokszor magam is elszomorodom, amikor oldalunkon belülről is azt hallom, hogy elég már a sorosozásból, gyurcsányozásból, mert kezd unalmassá válni. Ilyenkor Szent Maximilian Kolbe atya jut eszembe, aki 1941. augusztus 14-én halt vértanúhalált Auschwitzban. 1941-ig meglehetősen sokan unták már a rengeteg hitlerezést. És hol volt még 1945 májusa? A gonosz ugyanis sosem rejtőzködik. Inkább kiáll a nyílt színre, és másokra mutogat. A világ pénze amúgy is az övé, az nem érdekli többé. Már a világ összes hatalmát akarja.